Pátrání po Wolfovi nepokročilo. Do Ostravy vzkázal, že vrací městu byt

Ostrava - Už téměř šest týdnů měl být ve vězení zmizelý exposlanec sociálních demokratů Petr Wolf. Policisté sice mají informace, že by se mohl ukrývat v některé z evropských zemí, zatím je ale pátrání bezvýsledné. V příštích dnech ostravský krajský soud pošle dovolání Petra Wolfa a jeho manželky Hany Nejvyššímu soudu. Ten pak rozhodne, jestli rozsudek, podle kterého má Petr Wolf jít do vězení na šest let, je podle zákona, anebo se kauza vrátí zpátky do Ostravy.

Ostravský byt Petra Wolfa, ve kterém má trvalé bydliště, bude do konce měsíce prázdný. Manželka uprchlíka Hana, která vyvázla z podvodu s jedenáctimilionovou dotací s podmínkou a peněžitým trestem, poslala starostce dopis, že byt vystěhuje a vrátí městu.

Wolfovi mají další nemovitost. Dům na okraji Ostravy občas využívá jejich starší syn Jan, který tam parkuje i svá auta. Manželé Wolfovi zatím splácejí peněžitý trest. Měsíčně jde dohromady o šest set tisíc korun. Další splátka má na účet soudu dorazit nejpozději v druhé polovině března. Předešlé dvě platby přišly převodem z českého účtu Hany Wolfové.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

„Informace o platbách docházejí do účtárny. Pokud by policie chtěla vědět, z jakého účtu přišla platba, samozřejmě bychom jí to sdělili,“ uvedl mluvčí Krajského soudu v Ostravě Jiří Křivský.

Jak pokračuje policejní pátrání po Wolfovi, nechtějí kriminalisté z taktických důvodů prozradit. Stále ale pracují s verzí, že je Petr Wolf v Evropě. Sami říkají, že až budou vědět víc, nebudou váhat spustit akci podobnou té z loňského října. Tehdy vyrazili do Dominikánské republiky a do Prahy dovezli sedm Čechů, kteří se v karibské zemi ukrývali před vězením nebo soudem.

Vydáno pod