Kde se skrývá Petr Wolf? A kdy nastoupí do výkonu trestu Jan Stoklasa?

Ostrava - Už týden trvá celostátní pátrání po exposlanci Petru Wolfovi. Policie je zatím při pokusech o jeho dodání do věznice neúspěšná. Wolf si má odpykat šest let a zaplatit pětimilionovou pokutu za podvod s dotací od ministerstva životního prostředí. Oddálit nástup do vězení se snaží i bývalý krajský radní Jan Stoklasa.

Ještě v půl deváté večer je doma u Wolfů tma. Nakonec se rozsvítí okna a z domu vyjíždí auto. Nejspíš se jedná o jednoho ze synů Petra Wolfa. Samotného exposlance už sousedé dlouho neviděli. A pátrání po něm už je začíná unavovat. Na dům jedné ze sousedek Wolfových, která v minulosti poskytla České televizi rozhovor, někdo minulou noc nasprejoval hanlivý obrazec.

Minulou neděli v domě Wolfových v Ostravě-Petřkovicích proběhla podle informací České televize domovní prohlídka. Policie odjela po dvou hodinách s nepořízenou. Zřejmě stále nejsou potvrzené informace o tom, že Petr Wolf utekl mimo republiku. Mezinárodní ani evropský zatykač na něj zatím soud nevydal. Petr Wolf se zatím nepokusil rozsudek soudu zvrátit dovoláním k Nejvyššímu soudu.

Reportáž Jiřího Loučky a Radka Wiglasze (zdroj: ČT24)

A ve vězení zatím není ani další bývalý politik sociálních demokratů. Jan Stoklasa zasedal mimo jiné v Radě Moravskoslezského kraje. Další kariéru mu zastavil soud, který ho poslal na čtyři roky do vězení za devatenáctimilionový úvěrový podvod. Kvůli hospitalizaci na psychiatrii do vězení nemusel. Už ho ale propustili a soudkyně mu další žádost o odklad  zamítla.

Poslala mu poštou výzvu, aby se nejpozději do pěti dnů hlásil ve věznici. Bývalý politik, který bydlí v Ostravě, si obsílku zatím nevyzvedl. Pokud si Jan Stoklasa obsílku nepřevezme, potká ho stejný osud jako Petra Wolfa. Soud pošle policii příkaz k dodání do věznice. Pak bude po Stoklasovi oficiálně vyhlášeno pátrání a jeho fotografie a identifikační údaje se objeví v databázi celostátně hledaných osob.