Jedno jestli Beskydy či Jeseníky, všude bylo plno

JESENÍKY, BESKYDY - Lyžařské areály v Jeseníkách i v Beskydech byly o víkendu plné. Lyžaře neodradilo ani chladnější počasí. Hlavně v sobotu však bylo na horách slunečno. Sněhové podmínky jsou podle provozovatelů středisek ideální, někteří z nich využili nižších teplot a zasněžovali sjezdovky.


„Víkend byl krásný. Vleky byly plné, dnes přijela řada kurzů na celý týden. Podmínky jsou perfektní, na sjezdovkách je 70 centimetrů sněhu,“ řekl zástupce jednoho z areálů v Petříkově František Kaštyl. Podle jeho slov dorazilo od Vánoc snad nejvíc lyžařů. Chladnější počasí lidem nevadilo.

„Lyžaři jsou zvyklí, pořádně se oblečou. Navíc v sobotu bylo krásně slunečno,“ podotkl Kaštyl.

Podobně tomu bylo v areálu Kouty. „Zima lidi neodradila, však bylo přes poledne jen minus šest stupňů, navíc slunečno. Podmínky jsou dobré, jsme nachystaní na pololetní prázdniny,“ řekl dnes provozovatel střediska Petr Marek. V Jeseníkách nadále platí druhý stupeň lavinového nebezpečí.

Spokojenost vládla také v Beskydech. „Počasí se konečně umoudřilo. Oba dny byla krásná inverze. S návštěvností jsme určitě byli spokojeni,“ řekl provozní lyžařského střediska na
Javorovém vrchu u Třince Tomáš Valenta. Více lidí přitom Javorový navštívilo v sobotu.

„Uvidíme, co s tím přes týden udělá obleva, ale teď jsou podmínky výborné a určitě budeme v provozu celý příští týden i o víkendu,“ řekl Valenta.

Více lidí v sobotu než v neděli si přišlo zalyžovat také do areálu Ski Bílá. „Dobré to bylo. Návštěvnost byla mírně nadprůměrná. Počasí bylo pěkné, hlavně oba dny ráno, pak se to zatáhlo,“ řekl provozovatel areálu Jaroslav Vrzgula. Dodal, že lyžařské podmínky na Bílé budou ideální celý nadcházející týden.