Policie pátrá po vrahovi seniora

Prostějov - Kriminalisté pátrají po vrahovi dvaaosmdesátiletého muže z Prostějova. V pátek odpoledne ho zřejmě uškrtil v jeho bytě v Okružní ulici. Obyvatelé domu přivolali pomoc, když zaslechli zvuky zápasu. Záchranáři pravděpodobně zastihli vraha ještě na místě, proto se jim podařilo sestavit jeho věrnou podobu.

Pátek půl třetí odpoledne, ulice Okružní, Prostějov. Z bytu ve 2. patře, kde bydlí 82letý senior, se ozývá úzkostné volání. Sousedé neváhají a vytáčí linku 112. „Při příjezdu na místo posádka konstatovala smrt. Přesnou příčinu určí soudně nařízená pitva,“ uvedl ředitel ZZS Olomouckého kraje Ivo Mareš. Šokující je, že záchranáře do bytu pustil nejspíše sám vrah. Ti se prioritně snažili pomoci seniorovi a druhého muže si nevšímali. 

„Jak hasiči otevřeli byt, tak proti nám vyšel postarší člověk v montérkách,“ potvrdil soused. Podle svědků byl muž velmi nervózní. Odešel si ven zakouřit a potom se vytratil.

Reportáž Moniky Bezuchové (zdroj: ČT24)

Podezřelý je asi180 centimetrůvysoký padesátník. Má delší šedivé vlasy, modré oči, na nose brýle. V den vraždy měl na sobě modrou kšiltovku, hnědý svetr se stojáčkem, modré montérky s výrazným nápisem výtah a šusťákovou bundu. „Poznávacím znamením by mohly být jizvy na krku po akné nebo neštovicích. Měl okousané nehty. Hovořil plynně česky bez dialektu,“ doplnila mluvčí PČR Olomouc Eva Čeplová. Dnes se na místo vrátili kriminalisté, aby provedli rekonstrukci. Podle svědků násilník důchodce uškrtil. Motiv ale zatím chybí.

Policie uvítá jakékoliv informace.