Turnaj mistrů v Bohumíně vyhrál počtvrté Faus

Bohumín - V Bohumíně se sešli pánové v košilích, s  vestičkou a motýlkem kolem krku. Nešlo však o sraz fanoušků kultovního filmu Vrchní, prchni. Toto oblečení je totiž typické i pro hráče kulečníku a v Bohumíně se sešli opravdoví mistři tohoto řemesla.

Dvoudenní boje poslaly do finále Ivo Gazdoše a Marka Fause, který dokázal bohumínský turnaj už třikrát vyhrát a i před finále byl jednoznačným favoritem. V kádru uhrál 100 bodů na jeden náběh a čekal na odpověď svého soupeře. Ivo Gazdoš ale možná i vinou nervozity zcela propadl. Uhrál jen osm karambolů a Faus potvrdil, že vynikající vstup do zápasu byl možná klíčem k úspěchu.

Marek Faus ovládl i dvě následující disciplíny. V jedobandu hned v prvních dvou nábězích odskočil Gazdošovi na 22 bodů a ten na tento náskok již nedokázal adekvátně reagovat. Ve vyrovnaném trojbandu, ve kterém už o nic nešlo, ukázal pevnější ruku opět Marek Faus, který tak papírové předpoklady naplnil beze zbytku a počtvrté se mohl radovat z vítězství na tradičním Turnaji mistrů.

Reportáž Petra Hrčky (zdroj: ČT24)