Beskydská Tour má za sebou první závod

Ostravice - Pouhých šestnáct běžců se postavilo na start prvního závodu série Tour de Beskydy. Na šestadvacetikilometrovou trať kolem Lysé Hory se převážná většina závodníků vydala se svými čtyřnohými miláčky.

Favoritem na vítězství byl běžec do vrchu Ondřej Horák a ten předpoklady potvrdil. Do cíle v Ostravici doběhl v rekordním čase dvě hodiny, šest minut a čtyřicet sekund. Letos zatím běžel několikanásobný účastník Dolomitmana bez psa, ale příští rok by to chtěl se čtyřnohým přítelem člověka vyzkoušet. „Je to v rámci přípravy. Já jsem zkoušel poprvé akci tohoto typu, co dělá Roman s těmi psíky, bylo to prostě něco jiného a bylo to hezké,“ pochvaloval si vítěz závodu.

Reportáž Lukáše Hudečka (zdroj: ČT24)

Jako druhý se v cílí objevil s minutovou ztrátou na Horáka Roman Baláž, který celý seriál závodů Tour de Beskydy pořádá. Prologu kolem Lysé hory se zúčastnil s roční Lolou. „Dneska to bylo strašně těžké, kolega Skopalík spadl na sjezdovce, že jel asi sto metrů po břiše. Já jsem taky třikrát spadl. Jediný Ondra celkem to dobře kočíroval, měl tam ty hřeby na těch botech. Já jsem měl jen dobrý vzorek a ten klouzal hodně. Dalo se to, ale byly tam strašně vyšlapané díry, stačilo do nich šlápnout a noha může být v háji. Bylo to nebezpečné,“ zhodnotil sám organizátor závodu Roman Baláž. Na třetím místě skončil Zbyněk Skopalík, který doběhl do cíle s téměř dvouminutovou ztrátou na vítěze Ondřeje Horáka.