Experiment ostravských herců, psychothriller Isabel, jde do kin

Ostrava – Nízkorozpočtový celovečerní film Isabel, který produkoval Pegasfilm a herec ostravského Divadla Petra Bezruče Lukáš Melník, má dnes premiéru. Thriller, který se odehrává během jednoho dne a jedné noci v současné Ostravě, je příběhem začínající novinářky Isabel, která se v touze po senzační reportáži vydá za tajemným mužem, jenž ji zavede do děsivé a nebezpečné společnosti.

Lukáš Melník je nejen producentem, ale společně s Marcelem Škrkoněm také scénáristou a režisérem. Isabel je jejich první film. Chtějí ukázat, že Ostrava je filmařsky atraktivní, a že v ostravských divadlem je plno výborných herců, kteří však nemají moc příležitostí zahrát si ve filmu. „Ostrava inspiruje k mnoha námětům a vampýrské téma je jedním z nich. Scénář je psaný na tělo konkrétním hercům, ale i Ostravě a jejímu Geniu loci. Isabelin příběh odhaluje skrytá tajemství ocelové metropole,“ uvedl Marcel Škrkoň.

Isabel / Norbert Lichý
Zdroj: Isabel Facebook/4K Media

Všichni herci si ve filmu hráli zadarmo. Isabel ztvárnila Petra Lorencová, v dalších rolích se představí Lukáš Melník, Renáta Klemensová, Sylvie Krupanská, Robert Urban, také Norbert Lichý, Tereza Dočkalová nebo Ruda z Ostravy. Projekt podpořil i ostravský písničkář Jaromír Nohavica, ve snímku přijal malou roli. Natáčelo se minulý rok.

Isabel / Jarek Nohavica
Zdroj: Isabel Facebook/4K Media

Autoři získali ke spolupráci také slovenskou zpěvačku a skladatelku Katarínu Knechtovou, která k filmu napsala píseň. „Myslím, že se podařila. Jsem na ni opravdu pyšná,“ uvedla Knechtová, která je mimo jiné autorkou titulní písně k filmu Juraje Jakubiska Bathory.