Organizátoři Colours of Ostrava sypou další jména hvězd

Ostrava – Organizátoři mezinárodního festivalu Colours of Ostrava oznámili jména dalších hvězd, které na tomto čtyřdenním letním festivalu vystoupí. Mezi jinými to budou tři slavné zpěvačky - světoznámá Islanďanka Björg, kanadská zpěvačka a skladatelka Alanis Morissette a také nadějná umělkyně Janelle Monáe – nejnověji ohlášená hvězda festivalu.

Americká zpěvačka, tanečnice a performerka Monáe vystoupí na závěr hudebního maratónu dne 15. července.

Potvrdila to ředitelka festivalu Zlata Holušová. „Její vystoupení na festivalu bude také její českou premiérou,“ řekla Holušová.

Sdělila, že zpěvačka přijede s početnou kapelou. „Diváci se mohou těšit na strhující show plnou energie,“ uvedla.

Šestadvacetiletá umělkyně byla již dvakrát nominovaná na prestižní hudební cenu Grammy, poprvé za singl Many Moons, podruhé v roce 2010 za album The ArchAndroid, které sklidilo i komerční úspěch. Posluchači i kritici oceňují nápaditost jejího projevu.

„Janelle Monáe se pokouší předělat obraz současného popu za pomoci obrovského množství jiných stylů. Daří se jí to setsakramentsky dobře,“ napsal v jedné recenzi kritik David Boček, který také tvrdí, že její deska překvapuje originalitou i po třicátém poslechu.

Festival Colours of Ostrava bude letos poprvé v prostředí průmyslových památek Dolní oblasti Vítkovic. Organizátoři chtějí prodat až pětatřicet tisíc vstupenek. Ve vítkovickém areálu nedaleko centra města bude také stanové městečko pro návštěvníky.

Hvězdou prvního večera 13. července bude Björk, v pátek vystoupí mimo jiné Bobby McFerrin, v sobotu Alanis Morissette a další.