Mořeplavec Konkolski pokřtí nové knihy

Manželé Richard a Mirka Konkolští dnes pokřtí v Domě knihy Librex v Ostravě celekm tři nové knihy. Kmotrem první z nich, kterou napsal Konkolski, bude horolezec Leopold Sulovský. Kniha s názvem Zápas o Atlantik pojednává o přípravě a pak i o extrémně náročném závodu osamělých mořeplavců přes Atlantik v roce 1972.

Bohumínský rodák Richard Konkolski je nejslavnější český mořeplavec a vítěz řady závodů. Třikrát obeplul svět. Je prvním Čechem, kterému se to podařilo.

V roce 1982 i s manželkou a synem emigroval do Spojených států amerických. Ve státě Rhode Island žije dodnes, ala pravidelně se do Česka vrací. Letos přijel na Mezinárodní festival outdoorových filmů, do kterého poslal i jeden snímek.

Druhou jeho novou knihou je Setkání se Sv. Helenou, ve které popisuje svou plavbu na jachtě Niké z Kapského Města v Africe až k břehům ostrova Sv. Heleny. Věnuje se také specifickému životu na tomto osamělém ostrově.

Mirka Konkolská je autorkou knihy Osamělá žena osamělého mořeplavce. Manželka mořeplavce, sama tak zkušená jachtařka, popisuje klíčové okamžiky jejich života.