Bobycentrum po čtyřměsíční pauze opět otvírá

Brno - Po téměř čtyřech měsících se dnes znovu otevře brněnské Bobycentrum. Prvními hosty budou baviči Michal Suchánek a Richard Genzer se svým improvizačním pořadem. Majitelé Bobycentrum v létě zavřeli mimo jiné kvůli neuhrazeným fakturám a odpojení od energií, špatnému hospodaření nájemníků a vzniklým škodám. Společnost Bobycentrum ale stále čelí už druhému insolvenčnímu návrhu, který má projednat soud v Hradci Králové.

Po nečekané čtyřměsíční přetržce brněnské Bobycentrum opět otvírá. V létě zavřelo poté, co majitel vypověděl smlouvu svému nájemci. Ten dlužil za energie, celý hotel a zábavní komplex se tak ocitl bez dodávek vody i elektřiny. Zrušeny byly všechny nasmlouvané akce, včetně koncertu rockové ikony Suzi Quatro, který se přesunul do haly Vodova. 

Majitel ode dneška Bobycentrum opět postupně otvírá a plánuje kulturní a společenské akce i na příští rok. „Od poloviny listopadu už máme nasmlouvané plesy a postupně i další různé akce. Děláme potřebné úpravy co nejrychleji, aby všechno fungovalo,“ řekla zástupkyně majitele Lenka Koutníková. V polovině listopadu Bobycentrum oživí ples. Dalšími pořady jsou například 28. listopadu koncert Hany Zagorové či velká silvestrovská party. Na webových stránkách zatím stále visí omluva a sdělení, že nyní má objekt pod správou opět majitel kvůli špatnému hospodaření nájemníků. „Nedělaly se potřebné opravy a investice,“ doplnila Koutníková. 

Některé prostory by chtěl majitel Bobycentra znovu pronajmout. Nového nájemce získalo například fitcentrum, které se nyní bude půl roku rekonstruovat, aby odpovídalo současným požadavkům. Zavřený zatím zůstává i čtyřhvězdičkový hotel, kterému chtějí majitelé vrátit ztracený lesk. „V současném stavu otevřít nejde, je potřeba do něj investovat, aby byl na takové úrovni, jakou si představujeme,“ řekla Koutníková. 

Bobycentrum letos slaví dvacáté výročí
Zdroj: ČT24/ČT Brno

Hrozba insolvence 

Bobycentrum ale stále čelí druhému insolvenčnímu návrhu bývalých zaměstnanců, kteří nedostali od května mzdu. První návrh z konce července soud odmítl. Druhý je už téměř měsíc u soudu v Hradci Králové, k němu se prozatím majitel vyjadřovat nechce. 

K návrhu na insolvenci se zatím přihlásilo pět lidí, zřejmě bývalých zaměstnanců, kterým firma dluží na mzdách. Celkem se hlásí o 311 tisíc korun. Podobnou částku, 322 tisíc, dluží firma městské části Brno-Královo Pole za daňové nedoplatky na místních poplatcích, o dalších 15 tisíc se hlásí Brněnské vodárny a kanalizace. Celkem se věřitelé domáhají zaplacení 648 tisíc korun. 

Zatím je pro hosty Bobycentra přístupný hlavní sál, ale jen v rámci předem naplánovaných akcí. Mezi nimi je možné, že areál zůstane i nadále uzavřený.

Vlajková loď Brna 90. let

Bobycentrum nechal postavit v roce 1993 Lubomír Hrstka, někdejší hokejista, v té době mecenáš brněnských fotbalistů, v areálu za Lužánkami. Konala se v něm řada velkých kulturních akcí, mimo jiné Miss České republiky. Majitelem je od roku 2003 podnikatel Daniel Šorm, který objekt získal v dražbě. Letos se stal spolumajitelem Václav Tomsa z Turnova. 

Hotel v půli července změnil jednatele
Zdroj: ČT24/ČT Brno

Bobycentrum letos slaví 20 let. Jeho zakladatelem byl bývalý hráč a trenér hokejové Komety a majitel brněnského prvoligového fotbalového klubu Lubomír Hrstka. Zábavní centrum zhruba za miliardu otevřel v srpnu 1993. Když v roce 2001 nezvládl hospodaření, šly nemovitosti do dražby a Lubomír Hrstka za poškozování věřitele na rok a půl do vězení. O něco později hotel v dražbě koupil současný majitel Daniel Šrom. 

V 90. letech byl přitom hotel s laserovou arénou symbolem rozmachu Brna. Konaly se tam volby miss, taneční párty i důležité společenské události. Bobycentrum stojí na ploše 14 hektarů v lukrativní lokalitě blízko parku Lužánky v centru Brna. Firma Unistav získala za stavbu titul „Stavba roku 1993“. V centru byla kromě hotelu zbudovaná i poliklinika, fitness centrum, víceúčelová hala (Laser Hall), diskotéka, nákupní hala a prostor pro tenis, fotbal a další sporty.

Vstup Jakuba Ščurkeviče k fungování Bobycentra (zdroj: ČT24)