ČT: Olšanská farma už nenese jméno Bolka Polívky

Olšany - Farma Bolka Polívky - to byla obchodní značka, která olšanskou farmu držela nad vodou. Jméno slavného herce mělo věřitelům zadlužené společnosti zajistit vyšší cenu v blížící se dražbě. Sám Boleslav Polívka si ale již nepřeje být s farmou spojován. Dřívější název Farma Bolka Polívky je minulostí. Nově se komplex jmenuje pouze Penzion Olšany.

„Vyzývám vás, abyste zejména zajistila odstranění veškerých reklamních cedulí a poutačů z Penzionu Olšany a jeho okolí, stažení informačních a reklamních letáků, které užívají jméno Bolek Polívka nebo Boleslav Polívka a vyřadila z používání veškeré předměty, na kterých se jméno vyskytuje.“ To je žádost, kterou oblíbený herec adresoval konkurzní správkyni.

Od 13. srpna již neexistuje obchodní značka, která měla olšanské farmě zajistit kupce. Věřitelé se proto nyní obávají, že zadlužená farma ztratí výrazně na ceně. Právě jméno Bolka Polívky mělo zajistit vyšší zájem kupců v podzimní dražbě. Vyvolávací cena je zatím stanovena na necelých 20 milionů korun, dalších 56 milionů korun ale požadují věřitelé. O farmu přitom před časem projevil zájem i kupec ze zahraničí.

Podle Kateřiny Dobešové z Regionálního operačního programu Jihovýchod, který je největším věřitelem zadlužené farmy, se o události dozvěděli až z insolvenčního rejstříku. Sám herec je o svém rozhodnutí neinformoval. „Farma Bolka Polívky bez pana Polívky má nulovou hodnotu,“ uvedl před časem podnikatel Alexandr Seidl, který je jedním z věřitelů.

Farma Bolka Polívky
Zdroj: Václav Šálek/ČTK

O osudu nového Penzionu Olšany budou věřitelé jednat zítra. Do problémů se farma dostala po nákladné rekonstrukci penzionu a wellness části v roce 2010. Opravy z velké části financovala Evropská unie. Farma dlužila peníze stavební firmě, za dodávky lihovin i za nezaplacené mzdy zaměstnanců.