Řídil pod drogami a naboural policistům auto. Teď stojí před soudem

Vyškov – Před okresním soudem ve Vyškově dnes opět stanul Radek Samek. Letos v dubnu údajně řídil pod vlivem drog, navíc měl v té době desetiletý zákaz řízení. Když se ho policisté pokusili zastavit, ujížděl jim. Při honičce naboural policejní auto a způsobil tak škodu 60 tisíc korun. Samek se u soudu hájil tím, že auto řídil jeho známý. Amfetamin v jeho krvi byl prý způsoben léky na chřipku. Po dopoledním jednání byl dnes soud opět odročen.

Vyškovský soud dnes pokračuje v řešení případu Radka Samka. Ten je obžalovaný z napadení úřední osoby, maření úředního rozhodnutí a omezování domovní svobody. Letos v noci ze 7. na 8. dubna měl ve svém autě zběsile ujíždět kyjovské policejní hlídce. „Policisté se ho snažili zastavit. Muž při přejíždění z pruhu do pruhu do jedné hlídky najel a způsobil nám tak škodu na vozidle,“ popsala policejní mluvčí Iva Šebková. 

Ani to ale řidiče nezastavilo. Honička skončila až v Bučovicích, konkrétně v místní části Marefy, kde sám řidič naboural. „Z místa nehody opět utekl. Zajistili jsme ho až s pomocí policejního psovoda. Našli jsme ho v jednom domě schovaného v kůlně,“ dodala Šebková. 

O případu hovoří policejní mluvčí Iva Šebková (zdroj: ČT24)

Testy prokázaly, že v té době byl Samek pod vlivem návykových látek, v jeho krvi se našel amfetamin. Šestatřicetiletý muž se před soudem hájil tím, že v té době bral léky na chřipku. Podle policie byl řidičem právě Samek, ten naopak tvrdí, že auto řídil jeho známý. On sám měl celou dobu spát na zadním sedadle. 

Podle žalobce Radka Hůlky nestojí Samek před soudem poprvé. Zhruba před rokem byl propuštěn z vězení, kde si odpykával trest za usmrcení spolujezdkyně v roce 2007.  

  • Auto Radka Samka, ve kterém měl policistům ujíždět zdroj: Policie ČR http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/49/4881/488022.jpg
  • Při honičce řidič naboural dvě policejní auta zdroj: Policie ČR http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/49/4881/488021.jpg

Jiný řidič přišel o body za jeden víkend

Podobný případ řešili policisté o uplynulém víkendu. Sedmatřicetiletý řidič brázdil silnice na Kuřimsku a Tišnovsku pod vlivem pervitinu. Řidič se ani netajil tím, že si před jízdou píchl drogu. Policisté ho za víkend zastavili hned třikrát, muž tak nasbíral celkem 21 trestných bodů. Dávno už ovšem neměl řidičský průkaz, ten mu policisté odebrali v minulosti za jiné prohřešky.