V Brně-Slatině se srazily dva autobusy. 19 cestujících se zranilo

Brno - Dva autobusy se krátce po 13. hodině srazily v Brně-Slatině. Podle hasičů se zranilo 19 lidí, všichni utrpěli jen lehká zranění. Jeden z řidičů zůstal po nehodě v autobuse zaklíněný. Vyprostit se ho podařilo až hasičům. Utrpěl středně těžká zranění, je mimo ohrožení života. Podle zdravotníků postihla řidiče jedoucího vozu porucha vědomí.

Ke střetu autobusů došlo na zastávce Vozovna Slatina, jen pár metrů od místa, kde se kříží Hviezdoslavova ulice s Řípskou. Autobus linky 75 stál na zastávce Vozovna Slatina ve chvíli, kdy do něj zezadu narazila linka 701 dopravce BusLine. Autobus městské dopravy narazil do sloupu veřejného osvětlení. Náraz byl tak silný, že druhý autobus odmrštil dozadu zhruba o patnáct metrů. Uvnitř zůstal zaklíněný řidič a zranění cestující.

„Seděli jsme vzadu a najednou přišel náraz. Vůbec nevím, co se přihodilo. Mně se nic nestalo, mám jen škrábanec na tváři, ale sestra si zranila nohy,“ popsal svědek Michal Dirda.

Při nehodě podle záchranářů se lehce zranilo 19 lidí, středně těžká zranění utrpěli oba řidiči. Všechny zraněné si do péče převzali záchranáři a poté je rozvezli do brněnských nemocnic. „Do Úrazové nemocnice přivezli tři zraněné, u nichž následná vyšetření neprokázala žádná vážnější poranění. Jednalo se o drobné tržné rány, zhmožděniny, podvrtnutí. Všechny jsme ještě odpoledne propustili do domácího léčení,“ popsal chirurg Úrazové nemocnice Luděk Macků. V nemocnicích si lékaři nechali oba řidiče autobusů, jejich zranění jsou sice vážnější, nejsou ale v ohrožení života.

Dopravní podnik na místo nehody okamžitě vyslal také vytápěný autobus, kam se mohli ostatní cestující uchýlit, než je policie vyslechla.

Před 16. hodinou hasiči oba autobusy odtáhli a policisté mohli obnovit provoz na komunikaci.

No comment: srážka autobusů ve Slatině (zdroj: ČT24)

Škoda na autobuse dopravního podniku a zničeném sloupu veřejného osvětlení se odhaduje na 1,5 milionu korun. Na druhém vozidle není škoda zatím vyčíslena.

No comment: nehoda autobusů ve Slatině (zdroj: ČT24)
Hovoří mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška (zdroj: ČT24)

K poslední tragické nehodě MHD v Brně došlo před dvěma lety. Tehdy vjel řidič trolejbusu do křižovatky na červenou a narazil do tramvaje. Jeden cestující zemřel, 13 se jich zranilo. Řidiče soud potrestal třemi lety a čtyřmi měsíci vězení.