První dvě sloučené školy se sestěhovaly do jedné

Brno – Začalo skutečné slučování jihomoravských škol, kancelářskou práci a papírování vystřídali stěhováci. Z průmyslové školy elektrotechnické v brněnské Kounicově ulici začali vynášet lavice a učební pomůcky. Krajský úřad školu od letošního září kvůli úsporám spojil s průmyslovkou v Purkyňově ulici. Slučování škol na jižní Moravě postihne 30 středoškolských zařízení, ze kterých vzejde 15 nástupnických organizací.

Navzdory protestům studentů se kraj rozhodl pro optimalizaci středního školství. Z celkem 30 středních škol se sloučením stane 15. Plánům na slučování se vyhnulo jen gymnázium v Židlochovicích. V první fázi se školy sloučily administrativně, polovina ředitelů přišla o místo. Průmyslová škola na Kounicově ulici je první, která se fyzicky stěhuje do svého nového působiště. 

Slučování provázely protesty a na zasedání zastupitelstva, které o optimalizaci rozhodovalo, přišli i nespokojení studenti. Největší problém měli protestující se slučováním gymnázií, pro které kraj připravil podrobná pravidla. Právě studenti Střední průmyslové školy elektrotechnické a Střední školy informačních technologií a sociální péče z Purkyňovy ulice o sobě dali hlasitě vědět, když loni v září proti plánům na sestěhování demonstrovali v ulicích Brna.

NO COMMENT: Začalo stěhování sloučených škol (zdroj: ČT24)