Na olympiádu se těším na hvězdy z NHL, říká hokejista Dukly Podlipnik

Jihlava - Když v Sarajevu získali naši hokejisté olympijské stříbro, byla třetina týmu z Dukly Jihlava. Posledních dvacet let ale neměl slavný klub na olympiádě ani jednoho zástupce. Až teď se vrátí do Soči díky Slovinci Matici Podlipnikovi.

Z českých hokejových soutěží nebude mít tak na olympiádě v Soči zastoupení jen extraliga. V nominaci týmu Slovinska nechybí jednadvacetiletý obránce Matic Podlipnik, který už druhou sezónu nastupuje za prvoligovou Duklu Jihlava.

Rozhovor s trenérem Dukly Petrem Vlkem (zdroj: ČT24)

Matic Podlipnik se na jihlavském stadionu bude ještě v lednu připravovat na prvoligové zápasy. Za čtyřiatřicet dní už bude v Soči ve slovinském dresu brzdit nájezdy hvězdného domácího výběru v čele s Ovečkinem, Malkinem nebo Kovalčukem. „Nečekal jsem, že se do nominace dostanu, protože v seniorském týmu jsem toho moc neodehrál. Samozřejmě jsem rád a těším se jak na spoluhráče, tak hvězdy NHL, proti kterým nehrajete každý den,“ řekl Podlipnik.

Rozhovor s Maticem Podlipnikem (zdroj: ČT24)

Mladému zadákovi bude držet palce i jeho předchůdce mezi jihlavskými hokejovými olympioniky, přesně před dvaceti lety byl součástí výběru trenéra Hlinky i současný šéf Dukly Bedřich Ščerban. „Je to obrovský úspěch, já si ani nevybavuji, že by se v české hokejové historii dostal na olympiádu hráč z první ligy. Celý tým to Maticovi moc přeje,“ vysvětlil generální manažer Dukly Bedřich Ščerban.

Rozhovor s Bedřichem Ščerbanem (zdroj: ČT24)

Matic Podlipnik by se na slovinské olympijské hokejové premiéře rád podílel i gólovým zásahem. Ani pod pěti kruhy a v dresu národního týmu, ale na svůj prvoligový klub zapomenout nehodlá.