Heinz nechtěl mezi náhradníky a ve Znojmě skončil

Znojmo - Technik Marek Heinz a trenér Leoš Kalvoda. Dva strůjci historického postupu Znojma do Gambrinus ligy. Bývalý reprezentant se už ale v modrobílem dresu na podzim neobjeví. Bronzový medailista z mistrovství Evropy 2004 se tak rozhodl po pondělní schůzce s majitelem klubu Otou Kohoutkem. V týmu ligového nováčka a posledního celku tabulky skončil po osmi měsících.

„Heinz u nás neměl smlouvu. Byl s majitelem klubu domluvený na podmínkách, za jakých u nás bude působit. Dnes už nepřišel na trénink,“ řekl sportovní manažer Znojma Michal Sobota.

Rozhovor s trenérem Leošem Kalvodou (zdroj: ČT24)

Nespokojenost s Heinzovými výkony vyslovil po nedělní prohře 0:2 v Brně se Zbrojovkou trenér Leoš Kalvoda. „Zklamali mě hlavně starší a zkušení hráči, na které jsem v tomto zápase vsadil. Konkrétně nejsme spokojeni s výkony Heinze. Takhle to dále nepůjde, budeme s tím muset něco udělat,“ nešetřil kritikou Kalvoda, který v 56. minutě Heinze vystřídal. Skvělý technik Heinz hru hodně zpomaloval, takže akce Znojma končily útoky do plné obrany.

Heinz ve Znojmě dohrál (zdroj: ČT24)

„S fotbalovostí jsme vystačili ve druhé lize. Ovšem první liga je také o bojovnosti a vysokém herním nasazení. To nám chybí,“ uvedl Kalvoda. Znojmo je po devíti kolech poslední se ziskem pouhých tří bodů.

Heinz přišel do Znojma v lednu na hostování z Olomouce a hned ve svém prvním vystoupení se ve druhé lize proti Karviné uvedl hattrickem. V zimní přestávce o něj měla zájem i prvoligová Příbram, se kterou se však z rodinných důvodů nedohodl. V první lize odehrál Heinz 153 utkání a vstřelil 44 branek. Má za sebou i řadu zahraničních angažmá.

Vydáno pod