Znojemští Orli finišují přípravu na suchu

Znojmo - Dva měsíce letní přípravy už za sebou mají hokejisté Znojma. Do jejich třetí sezóny v mezinárodní soutěži EBEL je povede nový trenér Jiří Režnar, který by současný kádr chtěl ještě posílit.

Tenis, plavání ale hlavně náročné výběhy a posilovna – tak vypadá každodenní program hokejistů Znojma. Ani v tropickém vedru se Orli úlev nedočkali a u ledu se zatím neochladí. Železná kondice je základem, na kterém chce trenér Režnar vystavět přímý postup do play off. „Tím, že se změnil počet týmů v EBEL na jedenáct, z nichž pět postoupí přímo do play off a zbylých šest bude hrát o další tři postupová místa, by pro nás bylo skvělé skončit v nejlepší pětce. Měli bychom totiž pak více času připravit se na stěžejní část sezóny,“ vysvětlil trenér Jiří Režnar.

Rozhovor s trenérem Jiřím Režnarem (zdroj: ČT24)

Až na ledě se k týmu připojí zatím individuálně trénující posily – brankář Jakub Čech, americký obránce Andrew Thomas a ofenzivní světoběžník Zdeněk Blatný. Extraligové zkušenosti z Komety Brno bude chtít prodat mladý obránce Filip Krejčiřík. „Nikdo z hráčů nemá rád tuto fázi přípravy, všichni už se těšíme na led a především na to, až vypukne samotná soutěž. V EBEL chceme samozřejmě dojít co nejdál,“ řekla jedna z nových posil Filip Krejčiřík.

Zápasovou formu začnou Orli ladit třicátého července, do startu soutěže chtějí stihnout celkem deset přípravných zápasů především s českými týmy.