Martina Kratochvílová dosáhla na titul juniorské vicemistryně světa v drytoolingu

Brno, Saas Grund – Obrovským úspěchem na historicky prvním světovém šampionátu juniorů v drytoolingu se může chlubit Martina Kratochvílová. Brněnská lezkyně získala ve švýcarském Saas Grundu titul vicemistryně světa.

„Jsem hodně spokojená. To, co se mi podařilo, je naprosto perfektní. Nedá se ani říct, že bych to čekala, protože jsem vůbec nevěděla, jaká konkurence mě ve Švýcarsku čeká,“ netajila se radostí z velkého úspěchu čerstvá juniorská vicemistryně světa.

Rozhovor s Martinou Kratochvílovou (zdroj: ČT24)

Ve švýcarském Saas Grundu tak Martina Kratochvílová jen potvrdila, že to na ledolezeckých stěnách s mačkami a cepíny umí perfektně. „Mně úplně podle představ nevyšla první kvalifikační cesta, na které jsem upadla, protože jsem to zbytečně uspěchala. Na druhou kvalifikační cestu jsem se už dokázala uklidnit,“ popsala Martina Kratochvílová. Do finále tak studentka brněnské stavební fakulty postoupila ze třetího místa.

Ve finále pak devatenáctiletá juniorská reprezentantka po nervózním začátku při přelezu úvodní pasáže dokázala dosáhnout topu s druhým nejrychlejším časem. Výkonem dvacet vteřin za domácí reprezentantkou Petrou Klinerovou získala stříbro. Z kvalifikace druhá postupující Ekaterina Koscheevová spadla v půli závěrečné struktury.

Po bronzu z Evropského poháru přidala Kratochvílová stříbro z MSJ
Zdroj: ČT24/ČT Brno

Martina Kratochvílová tak po bronzovém úspěchu na prosincovém Evropském poháru v drytoolingu, který se konal v Modřicích u Brna, dokázala přidat další cenný výsledek. Druhý český reprezentant Petr Hartman skončil v silné konkurenci francouzských, švýcarských a ruských lezců na dvanácté příčce.