Pirátská vlajka shořela žárem Komety. Ta konečně zvítězila za tři body

Brno – Devět zápasů a zároveň více než měsíc – tak dlouho Kometa čekala na vítězství v základní hrací době. Dočkala se až v domácím utkání proti Chomutovu. Nováček při výhře domácích 4:0 příliš odporu nekladl.

Krušné jsou nováčkovské sezóny v české extralize. Přesvědčila se o tom Boleslav, Kometa a teď podobně ožehavou zkouškou prochází i chomutovští Piráti. Po slibném začátku sezóny se krčí na dně tabulky. Proti Kometě ale nepředvedli takový výkon, který by je opravňoval k pomyšlení na návrat do boje o play-off.

Mizérii v posledních kolech zažívá i Kometa, ta ale do boje nastoupila s výrazně větší vervou. Radovat se mohla poprvé už v páté minutě, kdy se při dvojnásobné přesilovce domácích odrazila Bičánkova dělovka od mantinelu k Divíškovi, který už neměl s překonáním Řehoře mnoho práce. Ještě před koncem třetiny dokázal ze závaru vytvořeného Petrovického formací těžit sváteční střelec Valach, který umístil puk do růžku chomutovské branky.

Sestřih a ohlasy utkání Kometa - Chomutov (zdroj: ČT24)

Ani zbylé dvě třetiny žádné velké vzepětí Severočechů nenabídly. Naopak těsně před koncem druhé třetiny zvyšoval už na 3:0 Zohorna a krátce po začátku závěrečné části úspěšně zakončoval po Čermákově přihrávce agilní Hruška.

Chomutov tak má po čtyřiceti odehraných zápasech stejný počet bodů a ze dna extraligové tabulky se pirátským plachtám pomalu ztrácí vítr, který by chomutovskou loď dovedl do play-off. Kometa má stále dva zápasy k dobru, momentálně se nachází na hraně elitní šestky, která by se před play-off vyhnula předkolu.

HC Kometa Brno - Piráti Chomutov 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Divíšek (Bičánek), 18. Valach (Dlouhý, Petrovický), 40. H. Zohorna (Čermák, J. Hruška), 42. J. Hruška (Čermák, H. Zohorna). Rozhodčí: Hribik, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 7 200 (vyprodáno).

Brno: Trvaj - Bičánek, Švrček, Žižka, Dujsík, Kováčik, Valach - Dočekal, Koreis, Burian - T. Svoboda, Divíšek, J. Svoboda - H. Zohorna, Čermák, J. Hruška - Dlouhý, Petrovický, Erat. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Chomutov: Řehoř - Palin, Pulpán, Mrázek, Rutta, Macháček, Rýgl, Bartejs, Lučka - Jíra, Kraft, Hřebejk - Kämpf, Zálešák, Důras - Lušňák, Sikora, Y. Treille - Račuk, Kůs, K. Ton. Trenéři: Antonik, Liška a Mikšovic.