Kroměříž v poháru vzdorovala Slovácku jen poločas

Kroměříž – Fotbalisté 1. FC Slovácko si zajistili postup do osmifinále poháru České pošty. Třetiligovou Kroměříž porazili na jejím hřišti 4:0. Výhra se ale snadno nerodila, Slovácko svého soupeře výrazně přehrálo až ve druhé půli.

Před dvěma lety dokázala Kroměříž v domácím poháru senzačně dokráčet až do semifinále. Letos už podobný úspěch určitě nezopakuje. Stopku hanácké Slavii vystavilo Slovácko.

V prvním poločase přitom rozdíl dvou soutěží nebyl na předváděné hře znát. Hráči Slovácka jakoby až příliš spoléhali na svou technickou převahu, a to bylo na srdnatou hru domácích málo. 

Kroměříž mohla jít dokonce do vedení, hned v osmé minutě nařídil rozhodčí proti prvoligovému Slovácku penaltu. Domácí exekutor Steinar ale šancí pohrdl a nepovedenou střelou nechal vyniknout brankáře Heču. „Začátek jsme dost podcenili, v první půli si soupeř vytvořil dokonce více šancí než my, ale o přestávce byl velký vítr v kabině a do druhé půle už jsme naskočili s jasnou představou, jak soupeře přehrát,“ okomentoval výpadek slovácký záložník Filip Hlúpik.

Reportáž Ivy Gambové (zdroj: ČT24)

Druhý poločas už nabídl odlišný obraz hry. Slovácko zapnulo na výrazně vyšší obrátky a na domácích hráčích bylo znát, že prvoligové tempo přestávají stíhat. Skóre po deseti minutách druhé půle otevřel přesnou ránou ze střední vzdálenosti Volešák.

Chvíli na to v pokutovém území přesně hlavičkoval Hoffman, a když následně střídající Došek připravil gólovou situaci i pro Hlúpika, skóre bylo rázem 3:0 pro Slovácko a domácí šance na překvapení v zapomnění. „Vydrželi jsme jen první poločas. Do zápasu jsme přitom šli namotivovaní a chtěli jsme překvapit, ale soupeř jasně projevil svou prvoligovou kvalitu,“ zhodnotil gólman Kroměříže Zapletal.

Filip Hlúpik se na střeleckou listinu dokázal zapsat ještě v 77. minutě, když míč doslova vydoloval z náruče domácího brankáře, a možná až příliš kruté prohře Kroměříže dal konečnou výsledkovou podobu. „V poháru samozřejmě chceme dojít co nejdál. O té nejvyšší příčce jsme ještě v kabině nemluvili, ale každý si to určitě přeje,“ prozradil pohárové ambice Slovácka Hlúpik. 

V osmifinále čeká Slovácko tým Třebíče, který na penalty vyřadil Králův Dvůr. Z regionálních týmů dál postupují i třetiligové Rosice. Ty dokázaly porazit Jablonec nad Jizerou a v dalším kole je tak čeká prvoligový Liberec.

Kroměříž - Slovácko 0:4 (0:0)

Branky: 66. a 77. Hlúpik, 54. Volešák, 62. Hofmann. Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Dobrovolný.

Slovácko: Heča - Reinberk, Trousil (46. Došek), Hofmann, Kuncl - Hlúpik, Valenta (46. Mezlík), Martykán, Volešák - Kerbr (71. Kovář), Lukáš.

Kroměříž: Zapletal - Šilinger, Kovařík (72. Kopečný), Klabal, Budín (74.Šobáň) - Steiner, Handl (64. Vojtášek), Fiala, Havlík - Janča, Nevřala