Exkouč Jablonce Komňacký by mohl v Jihlavě nahradit Pivarníka

Jihlava - Vedení nováčka první fotbalové ligy Jihlavy začalo při hledání nového trenéra jednat s bývalým koučem Jablonce a reprezentačním asistentem Františkem Komňackým. Podle sportovního manažera Josefa Jinocha ještě smlouva nebyla podepsána. Podle serveru iSport.cz je ale šedesátiletý Komňacký pro Vysočinu variantou číslo jedna po odcházejícím Romanu Pivarníkovi.

Jinoch potvrdil, že klub vstoupil do jednání se zkušeným koučem, nic však rozhodnuté není. „Chceme ještě odehrát poslední utkání ve druhé lize a potom se začneme zabývat novým realizačním týmem. Do konce měsíce bychom chtěli mít v této věci jasno,“ řekl ČTK Jinoch.

Podle informací ČTK by měl být Komňackého asistentem Aleš Křeček, který po sezoně ukončil své působení v Ružomberku ve slovenské lize.

Komňacký vedl v české nejvyšší soutěži Slovácko, Baník Ostrava, se kterým získal v roce 2004 titul, a naposledy Jablonec. Odkoučoval 226 prvoligových zápasů. Před deseti lety přivedl do nejvyšší soutěže Zlín, ale těsně před zahájením ročníku mu vedení klubu nečekaně nenabídlo prodloužení kontraktu a nahradil jej Vlastimil Mareček.

Komňacký vedl také Drnovice, Kroměříž, Poštornou, na Slovensku Žilinu, Púchov, Ružomberok a před pěti lety také ruský Rostov.