Připravit led pro finále extraligy je oříšek

Brno - Celou noc museli strávit v Kajot aréně pracovníci údržby, aby připravili ledovou plochu pro dnešní finálové utkání. Tomu, že by se domácí Kometa dostala až do boje o extraligový pohár, věřili v Brně jen ti největší optimisté. Proto se v Brně kromě utkání Komety s Pardubicemi odehrává i Mistrovství světa hokejistů do 18 let. A to s sebou nese nejednu komplikaci. Třeba přípravu ledové plochy.

Zatímco ledová plocha při extraligových utkáních je plná reklam, při akcích Mezinárodní hokejové asociace je to naopak. A tak nezbývá než plochu pro každé z těchto utkání speciálně upravit.

To ale není vše, musí se změnit reklamy na mantinelech, vyměnit sítě za brankami a sundat vlajky národů, které se mistrovství světa mladých hokejistů účastní. Dnes v noci musely rolby odbrousit vrstvu ledu, která překrývala reklamu.

„Myslím, že to bude asi 30–35 roleb, než se dostaneme na takovou tloušťku ledu, abychom na něm mohli odehrát naše utkání,“ říká technický ředitel Komety Martin Krpec.

A stejně se bude postupovat i zítra po skončení zápasu. Rolba nebude led seřezávat, ale bude vytvářet novou plochu pro juniory.

Technický ředitel Martin Krpec (zdroj: ČT24)