Znojmo zdolalo Villach a do play-off má blízko

Znojmo - Hokejoví Orli jsou na dosah splnění cíle pro svou první sezónu v mezinárodní Erstebank lize. V posledním zápase nadstavby zdolali Villach 3:2 a posunuli se do čela tabulky. Jen krůček tak mají i do play-off, počkat ale musí ještě na výsledky úterního kola, které už bude bez účasti Orlů.

Zápas pravdy otevřelo napadení domácího Dantona hostujícím Wellerem. I když na brzkou boxerskou vložku nedošlo, na trestnou lavici museli odjet oba hráči. Na gólové vzrušení si 2654 diváků muselo počkat až na konec první třetiny. Škadrovu dělovku dorazil Kanko a Znojmo vedlo 1:0.

Tlak si Orli přenesli i do druhé části, v 31. minutě ale Shearerovo nahození na branku srazili znojemští obránci za záda Čiliaka, který si v zápase připsal ostrou premiéru v orlím základu.

K naději na postup do vyřazovacích bodů nasměrovala Znojmo na začátku třetí třetiny vydařená akce, kdy směr Pucherovy střely chytře změnil Podešva. Už bez teče skončila ve Starkbaumově brance o osm minut později i střela Bořuty.

Villach potom nasadil všechny síly do útoku. Pomohla mu až hra bez brankáře – po snížení deset sekund před koncem už ale bylo na zvrat příliš pozdě a Znojmo zvítězilo 3:2.

Jistotu postupu může získat Znojmo v úterý po dvou dohrávaných zápasech. Orly by vyřadila pouze souhra výsledků, kdy by Graz vyhrál ve Villachu a Vídeň porazila doma Jesenici o pět a více gólů. Pokud Vídeň zvítězí přesně výsledkem 9:5, bude o postupujícím rozhodovat los. Každá jiná varianta výsledků posouvá Znojmo do play-off . 

Orli Znojmo - EC REKORD-Fenster VSV 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)

Góly a nahrávky: 20. Kanko (Škadra), 41. Podešva (Pucher, Štach), 49. Bořuta (Stehlík, Kanko) - 31. Shearer (Craig, Razingar), 60. Peintner (Mitchell).

Rozhodčí: Kincses, Trilar - Hribar, Nemeth. Vyloučení: 8:9, navíc Weller (VIL) na 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 2 654. Střely na branku: 40:36. 

ORLI ZNOJMO: Čiliak – Stehlík, Hranáč, Pláněk, Štach, Bořuta, Škadra, Hájek, Sova – Danton, Haman, Staněk – Podešva, Pucher, Havlík – Beroun, Šeda, Kanko – Komínek, Bartoš, Lattner.

EC REKORD-Fenster VSV: Starkbaum (Wieser) – Kuznik, Unterluggauer, Bacher, Mitchell, Wiedergut, Altmann, Köfeler – Pewal, Kaspitz, Toporowski – Peintner, Damon, Weller – Razingar, Shearer, Craig – Petrik N., Toff, Petrik B.