Před odletem do tepla zdolalo Slovácko Nitru

Kunovice – Ve skutečně nefotbalovém mrazu, minus jedenáct stupňů Celsia, dokázali fotbalisté Slovácka porazit v přípravném zápase tým slovenské Nitry. Góly padaly až po přestávce. Do druhého utkání pak nastoupili hlavně mladší hráči moravského týmu, kteří vybojovali remízu.

Téměř dvě třetiny zápasu se na umělé trávě v Kunovicích čekalo na první gól. Obranu Slovácka v 57. minutě přelstil Boszorád a slovenské družstvo šlo do jednobrankového vedení.

Vyrovnání Slovácku, které zvýšilo tlak, přinesla až penalta po faulu na Čtvrtníčka, kterou proměnil Kovář. Čtvrtníček byl i u vítězného gólu Moravanů. Jeho hlavičku si totiž dezorientovaní obránci Nitry sami srazili do sítě. „Nechtěli jsme, aby hráči před odletem do Turecka onemocněli zánětem průdušek. Proto jsme zátěž snížili na pouhý poločas a do dalšího nastoupila jiná jedenáctka,“ vysvětlil trenér Slovácka Miroslav Soukup.

Ve druhém utkání poslal trenér Soukup do hry hlavně mladíky, ti nad slovenským soupeřem dokonce vedli. Nakonec uhráli alespoň remízu 1:1.

V sobotu odlétá tým Slovácka na herní soustředění do Turecka, kam odcestuje i mladý záložník Lukáš Palko. Ten zaujal v přípravných zápasech a na jaře tak bude v moravském týmu hostovat z pražské Slavie.

Zápasový program soustředění v Turecku.

6. 2. 2012  1. FC Slovácko – Kryvbas Kryvyj Rich (Ukrajina)

8. 2. 2012  1. FC Slovácko – FK Vojvodina Novi Sad (Srbsko)

8. 2. 2012  1. FC Slovácko – FC Petrolul Ploiesti (Rumunsko)

11. 2. 2012  1. FC Slovácko – Debrecen (Maďarsko)