Brněnští Buldoci zakousli mistra ze Střešovic

Brno – Florbalistům Brna se na pražský tým letos daří. Po vítězství hned v úvodním ligovém kole se na Střešovice letos vytáhli už podruhé. V domácím zápase zvítězili 7:6 i přesto, že ligový mistr v závěru mohutně dotahoval. Buldoci si tak napravili reputaci po čtvrtečním vyřazení z poháru v Otrokovicích.

Vedení se Buldoci ujali už v první minutě po přesné střele Večeři z poloviny hřiště. Střešovice ale dokázaly důrazně odpovědět v desáté minutě, když v rozmezí čtrnácti vteřin využil Fridrich přesilovku a dvakrát pálil do černého. Brno si ale vedení dalšími dvěma trefami Ondráčka a Kadlece ještě před koncem třetiny vzalo zpět a od té doby už Pražany do vedení nepustilo.

Petr Kadlec a Rudolf Škubal hodnotí zápas (zdroj: ČT24)

Klíčová byla pro konečné vítězství Brňanů druhá třetina, kdy Střešovice nedokázaly skoróvat ani jednou, zatímco Buldoci hned třikrát. Nejprve Zicha překonal Veselý. Na 5:2 zvyšoval parádní trefou o břevno Štěpánek a náskok do šaten ještě pojistil svým druhým gólem v zápase Kadlec. Téměř čtyřicet minut trvající gólový půst přerušily Střešovice až v osmačtyřicáté minutě. Pět minut na to sice Štěpánek uklidnil Jihomoravany svým druhým gólem na 7:3, vítězství ale Brnu z kapsy ještě málem vyskočilo. Střešovice totiž jako by v posledních minutách chtěly dohnat to, co celý zápas nestíhaly. Jen dvě a půl minuty jim v power play stačily na vstřelení tří branek a dotažení se Buldokům na dostřel. Vzepětí ale přišlo příliš pozdě, vyrovnávací gól tak úřadující mistr už vstřelit nedokázal a vítězství o jedinou branku 7:6 zůstalo na Moravě.

Střešovice tak promarnily šanci k posunu do čela tabulky. Překvapivou prohru totiž utrpěl i další z favoritů – Vítkovice, ty na nájezdy nestačily v Mladé Boleslavi. Brno je s devatenácti body zatím sedmé.

Bulldogs Brno - Tatran Omlux Střešovice 7:6 (3:2, 3:0, 1:4)


branky:
1. Rudolf Večeřa, 15. Luděk Ondráček, 19. Petr Kadlec, 25. Ondřej Veselý,  

25. Jakub Štěpánek, 37. Petr Kadlec, 55. Jakub Štěpánek - 10. Milan Fridrich, 10. Milan Fridrich, 51. Milan Garčar, 57. Marek Deutsch, 58. Milan Fridrich, 60. Tom Ondrušek

rozhodčí: Petr Černý - Jiří Janoušek, vyloučení: 3:0, využití: 0:1, diváci: 515

zásahy brankářů: Lukáš Bábíček 30 - Martin Zich 20