Poznarová čtrnácti góly ukončila neporazitelnost Veselí

Zlín – Až v osmém interligovém zápase letošní sezóny poznaly házenkářky z Veselí nad Moravou, jak chutná porážka. Šestigólovým rozdílem 27:21 je na svém hřišti porazil Zlín, který po rozpačitém začátku sezóny začíná stoupat tabulkou.

Po vyřazení z evropského Poháru vítězek pohárů chtěly veselské panenky alespoň pokračovat ve vítězné interligové šňůře. Těžkou zkoušku jim nachystala repríza loňského semifinále o český titul. Zatímco na jaře se z postupu do finále radovaly právě pozdější šampionky z Veselí, v neděli patřilo vítězství po bojovném výkonu házenkářkám Zlína.

Veselí vedlo jen do deváté minuty. Zlín držela výborným výkonem brankářka Dederlová a góly si v útoku vzalo na starost duo ostrých spojek Štěrbová, Poznarová. Z hráček Veselí se dařilo do brány trefovat jen slovenské křídelnici Súkenníkové a pivotce Pavle Navařilové, která nastoupila proti týmu, v jehož dresu před šesti lety slavila zatím poslední zlínský titul.

Pohárové semifinále bude moravské

Zlín a Veselí si vzájemné utkání možná brzy zopakují i v Českém poháru. To bude letos čistě moravskou záležitostí. Postup si kromě zmíněných družstev totiž vybojovaly ještě Poruba a Olomouc.

Zápasy čtvrtfinále: Slavia - Veselí n.M. 25 : 26,                   Zlín – Most    36 : 35, Písek – Poruba 31 : 32, J.Hradec – Olomouc 18 : 25.

Zlín v poločase překvapivě vedl o dvě branky 14:12. Ani jednomu ze soupeřů se dlouho nedařilo vývoj zápasu výrazněji překlopit na svou stranu. Poslední naděje pro Veselí svitla v 48. minutě, kdy Fleková srovnala na 20:20. Dvacetiletá Michaela Dederlová v brance Zlína ale od té doby dovolila panenkám skórovat už jen jednou. Její spoluhráčky dokázaly naproti tomu brankářku Veselí překonat hned sedmkrát a Zlín proto mohl slavit cennou výhru 27:21. „Míša podala určitě dobrý výkon, důležité bylo, že dokázala soupeřkám chytit i vyložené šance zrovna ve chvílích, kdy jsme potřebovali povzbudit,“ byl spokojený trenér Zlína Aleš Kořínek.

Příčiny výhry Zlína podle Aleše Kořínka

Důležité bylo hlavně to, že se nám podařilo eliminovat nejlepší hráčky Veselí. Jejich základní šestka je ohromně silná, i když se k ní začínají přidávat i hráčky z lavičky. Dařilo se nám dobře bránit a chodit do útoku z první i druhé vlny. Rozhodla naše větší trpělivost a přesnější zakončování.

Více  než polovinu branek Zlína družstva dokázala nastřílet Pavla Poznarová. „Pavla dala čtrnáct gólů, to je výborný individuální výkon, samozřejmě že některé dala ze sedmiček, ale je to hráčka, která odehraje šedesát minut, a proto si zaslouží na sedmičky chodit,“ vysvětlil Kořínek.

Zlín se tak výhrou posunul na šesté místo československé interligy a mezi českými týmy je druhý nejlepší, právě po Veselí. Body by chtěl přidat i v dalším domácím zápase 4. prosince se zatím poslední Nitrou. Tabulku o dva body před Veselím vede slovenská Šala, panenky ale mají dva zápasy k dobru.  Nejbližší z nich je čeká v sobotu 26.11. na domácí palubovce s Porubou.

Sestavy:

HC Zlín: Dederlová, Vyhlídalová, Růčková, M. Salčáková, Poznarová, Talašová, Brzosková, Šviráková, Budayová, Š. Marčíková, Pospíšilová, Z. Marčíková, Štěrbová. Trenér: Kořínek Aleš

HC Britterm Veselí nad Moravou: Černá, Zvoničová, Benediková - Rajnohová, Kratochvílová, Jagošová, Drotárová, Jandásková, Vinklárková, Vinytaynska, Chmelařová, Fleková, Kočí, Súkenníková, Nevařilová. Trenér: Peter Sabadka