Finská zeď zastavila i Vítkovice

Brno – Reprezentační přestávka brněnské Kometě prospěla. I v druhém domácím zápase po sobě dokázala zvítězit. Brněnský brankář  Sasu Hovi si navíc po výhře 2:0 nad Vítkovicemi opět připsal čisté konto a neprůstřelnost drží už 122 minut.

Sasu Hovi komentuje 122 minut bez obdržené branky

Za nuly jsem moc rád, nejsou ale samozřejmě jen mojí zásuhou, velký podíl na nich mají kluci z obrany. Hodně mi pomohlo, že místo mne v Pardubicích nastoupil Jirka Trvaj a taky následná pauza. Psychicky jsem si odpočinul a dostal se zase do formy. Zápas byl dost podobný tomu se Slávií. Důležité je, že kluci dávají góly, i já se pak cítím jistější.

Boj o každý centimetr ledu byl k vidění v brněnské Kajot Areně. Ani jeden ze soupeřů nechtěl udělat první chybu, dařilo se i brankářům, a první třetina proto skončila bez gólů.

Čekání na gól pokračovalo i ve druhém dějství. Dvě minuty před koncem třetiny se vydal na výlet do otevřené vítkovické obrany Radek Dlouhý, ránu ze střední vzdálenosti ještě Roman Málek kryl, na dorážku brněnského útočníka už ale nedosáhnul. „První gól rozhodl, naše produktivita byla totiž dnes mizerná, téměř jsme nestříleli,“ uvedl kapitán Severomoravanů Jiří Burger.

Kometa Brno - Vítkovice
Sasu Hovi chytl formu (zdroj: ČT24)


Pojistku ve třetí třetině zařídil první útok, kdy se po nádherné přihrávce otočkou od Róberta Petrovického trefil nejproduktivnější hráč Komety Tomáš Pospíšil. Produktivní lajna trenéru Venerovi dlouho chyběla, teď ji možná našel, na minulé výhře proti Slavii měl totiž první útok ve složení Balej, Petrovický, Pospíšil také vydatný podíl. „Na to je ještě brzy, daří se, ale stále můžeme hráče v útocích měnit. Necháváme si otevřená vrátka,“ popřel brněnský kouč, že by hledání ideálního složení bylo u konce.

Klokan na ledě

Spíše s bumerangem než s hokejkou si asi každý představí Australana. Sedmnáctiletý hráč Vítkovic Nathan Walker je ale na boření předsudků zvyklý. Jako první hokejista od protinožců působí v evropské elitní soutěži. Do Vítkovic talentovaného útočníka přivedl trenér Jakub Petr. Od roku 2008 hrál mládežnické soutěže, letos nastupuje už i v extralize dospělých. Za sebou už má také starty za seniorský výběr své země. Letos na jaře se jako nejužitečnějí hráč týmu podílel na postupu Australanů do Divize I. MS.

U vítězství byl i Tomáš Divíšek, po Jozefu Balejovi další staronová posila Komety, který nastoupil s kapitánem Petrem Hubáčkem a Jakubem Svobodou.

Kometu teď čekají tři zápasy venku. V Brně se představí až 29. listopadu v derby proti Zlínu. Dnešní výhra Brňany vynesla na osmé místo extraligové tabulky.

Kometa Brno – HC Vítkovice Steel 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 38. Dlouhý (Svoboda J.), 47. Pospíšil (Petrovický). Vyloučení: 3:4. Bez využití.

Diváci: 7200. Rozhodčí: Minář, Polák - Hlavatý, Tošenovjan.

HC Kometa Brno: Hovi - Žižka, Švrček, Bičánek, Kováčik, Valach, Malec, Kempný - Balej, Petrovický, Pospíšil - Jaroslav Svoboda, Čermák, Dlouhý - Jakub Svoboda, Divíšek, Hubáček (C) - Jankovič, Koreis, Zohorna – Křivohlávek

HC Vítkovice Steel: Málek - Malík, Kudělka, Ovčačík, Trnka, Sloboda, Rehák, Voráček, Punčochář - Káňa J., Burger (C), Pohl - Pabiška, Štefanka, Szturc - T. Káňa, Húževka, Walker - Sýkora, Strapáč, Šedivý.