Koncovku Komety má zlepšit staronová posila

Brno – Jen několik týdnů vydržel bez modrobílých brněnských barev slovenský útočník Jozef Balej. Hráč, který vloni v dresu Komety zaznamenal celkem dvacet čtyři bodů, se po dvaceti zápasech za Slovan Bratislava vrací do Kajot Areny. S brněnským klubem se dohodl na smlouvě do konce sezóny.

Mizerná gólová produktivita a špatná koncovka hlavně v přesilových hrách - to je asi hlavní důvod, proč se Kometa i přes atraktivní herní projev krčí až na jedenáctém místě extraligové tabulky. „Trošku se to zlepšilo, pořád ale ty góly nedáváme, vždycky tomu nějaký kousek chybí,“ okomentoval střeleckou impotenci modrobílých trenér Zdeněk Venera.

 Chybějící kousek by mohla do hry Komety přinést posila brněnským fanouškům dobře známá, Jozef Balej na jihu Moravy válel už loni ve formaci s nejproduktivnějším hráčem Markem Kvapilem. Po sezóně se ale na nové smlouvě nedohodl a odešel do Slovanu Bratislava. Slovenský klub ale v průběhu sezóny angažoval hokejovou legendu Miroslava Šatana, a nemohl si tak dovolit držet pod smlouvou všechny drahé hráče. Brněnský tým tak po Balejovi rychle sáhl.

Baleje Brno přivítá i proto, že trenéra Veneru trápí zranění jeho svěřenců. Dlouhodobě je mimo hru Radim Hruška, loňský Balejův spoluhráč z elitního útoku. Zlomená žebra zase vyřadila ze hry bodové překvapení letošní sezóny Miroslava Holce.

Jozef Balej

Narodil se 22.února 1982. S hokejem začínal v Trenčíně. Už v šestnácti letech odešel do zámořských juniorských soutěží. V roce 2000 ho jako 78. v pořadí draftoval Montreal Canadiens. V jeho dresu odehrál čtyři zápasy NHL. Dalších čtrnáct zápasů přidal ještě za New York Rangers a Vancouver Canucks. Většinu času ale působil jen ve farmářské AHL. V české extralize hrál nejdříve v Třinci, odkud se před loňskou sezónou stěhoval do Brna.