TÉMA

Černouček

První dáma v aktivní službě. Eva Pavlová chce na Hradě pomáhat samoživitelkám a upozorňovat na rovnost pohlaví

Žena čtvrtého prezidenta České republiky Eva Pavlová by podle svých slov chtěla po manželově boku na Pražském hradě jako sama bývalá samoživitelka hlavně upozorňovat na situaci svobodných matek. Zaměřovat se chce na témata rovnosti pohlaví a diskriminaci žen ve společnosti. Budoucí první dáma od loňska působí jako zastupitelka středočeské obce Černouček a tvrdí, že v reprezentativní roli na nejvyšší úrovni má zkušenosti z doby působení svého muže v NATO.
29. 1. 2023|

Pavel zvítězil i v České Čermné, kde má chalupu. Babiš v obci u Čapího hnízda

Oba kandidáti na prezidenta uspěli na místech, na něž mají vazby. Petr Pavel tak získal výraznou podporu v České Čermné na Náchodsku, kde má chalupu, a v Černoučku na Litoměřicku, kde žije. Andrej Babiš (ANO) zase bodoval v Olbramovicích, kde stojí Čapí hnízdo.
28. 1. 2023|

Na noc se zavřely volební místnosti, prezidentské volby vyvrcholí v sobotu

Po osmi hodinách hlasování se v deset večer na noc uzavřely volební místnosti. Odezvdat hlasy ve druhém kole volby prezidenta republiky bude ale ještě možné v sobotu od osmi hodin ráno do dvou odpoledne. Rozhodne se o tom, zda se čtvrtou hlavou samostatného českého státu stane bývalý představitel české armády a NATO Petr Pavel, nebo předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš. Oba již odevzdali své hlasy, Pavel asi hodinu po otevření volebních místností v Černoučku, Babiš o další hodinu později v Průhonicích.
27. 1. 2023Aktualizováno27. 1. 2023, 22:00|

Prezidentský kandidát Petr Pavel ve speciálním Interview vzpomínal na rodiče, dospívání a momenty osobního života

Jaký je vztah prezidentského kandidáta Petra Pavla k víře, co považuje za hrdinství a jak vzpomíná na své rodiče a dospívání? Na osobnější dotazy odpovídal ve speciálním vydání pořadu Interview ČT24, který byl natočený 22. ledna pod horou Říp. Stejný formát rozhovoru nabízela Česká televize prezidentskému kandidátovi Andreji Babišovi (ANO), který ale účast v něm odmítl.
24. 1. 2023|