TÉMA

Ministryně životního prostředí

Hubáčková odvolala ředitele parku České Švýcarsko Bendu. Nezvládl podle ní krizové řízení

Ředitel Správy národního parku České Švýcarsko Pavel Benda skončí ke konci září. Odvolala ho ministryně životního prostředí Anna Hubáčková (za KDU-ČSL), podle které nedostatečně komunikoval s obcemi a nezvládl krizové řízení. V Českém Švýcarsku před dvěma měsíci vypukl nejrozsáhlejší lesní požár v zemi. Tisíce hasičů bojovaly s plameny dvacet dní.
26. 9. 2022Aktualizováno26. 9. 2022, 13:31|

Kvůli válce roste mezi Čechy zájem o obnovitelné zdroje energie, upozorňuje ministryně Hubáčková

Zájem o obnovitelné zdroje se zvyšuje. Lidé nejvíce reagují na ceny a strach, prohlásila v pořadu Interview ČT24 ministryně životního prostředí Anna Hubáčková (za KDU-ČSL). Zmínila také, že vláda již v souvislosti s vysokými cenami energií připravila pro občany základní energetický balíček, schvalovat jej má 22. června.
16. 6. 2022|

Hubáčková v Lánech podpořila jádro, chce dořešit otravu Bečvy. Gazdík hovořil o změnách výuky i maturit

Anna Hubáčková, která by měla být ministryní životního prostředí v budoucí vládě Petra Fialy (ODS), hovořila o svých plánech na příští čtyři roky s prezidentem Milošem Zemanem. Věnovali se budoucnosti energetiky, v rozhovoru podpořila jádro. Neshodují se na kanálu Dunaj–Odra–Labe. Před ní navštívil hlavu státu i kandidát na ministra školství Petr Gazdík (STAN). Po jednání řekl, že se na většině věcí shodli. Probrali covidovou situaci ve školách i vizi na příští čtyři roky. V minulých dnech přijal Zeman dalších pět ministerských kandidátů v abecedním pořadí.
2. 12. 2021Aktualizováno2. 12. 2021, 16:56|