TÉMA

ÚVN

Pavel je podle lékařů schopen vykonávat funkci prezidenta

Nastupující prezident Petr Pavel zveřejnil zprávu o svém zdravotním stavu. Podle lékařů komplexní vyšetření prokázalo, že je schopen ze zdravotního hlediska bez výjimek vykonávat všechny prezidentské povinnosti. Pavel zdravotní zprávu zveřejnil na svém webu. Vyhotovil ji ředitel Ústřední vojenské nemocnice Miroslav Zavoral, který pečuje i o zdraví končícího prezidenta Miloše Zemana.
7. 3. 2023Aktualizováno7. 3. 2023, 16:31|

Prezident promluvil o své nemoci, trpí prý nechutenstvím

Prezident Miloš Zeman dnes v pořadu Partie Terezie Tománkové v CNN Prima News uvedl, že trpěl všední nemocí, a to nechutenstvím. Má kvůli tomu zavedenou vyživovací sondu do žaludku. Chirurg Pavel Pafko, který naznačil, že má Zeman cirhózu jater, podle prezidenta o jeho zdraví nic neví. Pafko je přitom členem jeho lékařského konzilia.
19. 12. 2021|

Prezidentův čtvrtek chronologicky: Propuštění z ÚVN, test a opětovná hospitalizace

Prezident Miloš Zeman je stále v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN), propuštěn má být v sobotu. Důvodem opětovné hospitalizace byl pozitivní test na covid-19. Zeman se údajně nakazil od pracovnice prezidentské kanceláře. V neděli chce jmenovat předsedu ODS Petra Fialu premiérem.
26. 11. 2021|

Mimořádná schůze Senátu kvůli převodu pravomocí prezidenta by mohla být 9. listopadu

Organizační výbor Senátu projedná 9. listopad jako možný termín mimořádné schůze kvůli převodu pravomocí prezidenta, řekl v Otázkách Václava Moravce předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS). Zopakoval, že před případným hlasováním požádá o aktuální zprávu o stavu prezidenta Ústřední vojenskou nemocnici, kde je Zeman hospitalizován.
24. 10. 2021|

Hrad ukázal video s hospitalizovaným prezidentem. O svolání sněmovny rozhodl před zneschopněním, tvrdí Mynář

Hradní kancelář zveřejnila video z návštěvy předsedy Poslanecké sněmovny Radka Vondráčka (ANO) u prezidenta Miloše Zemana v nemocnici. Podle vedoucího hradní kanceláře Vratislava Mynáře Zeman na záznamu podepisuje dokument o svolání nové sněmovny. Mynář uvedl, že o svolání dolní komory rozhodl Zeman dříve, než kancelář dostala informaci o jeho pracovní neschopnosti.
21. 10. 2021Aktualizováno21. 10. 2021, 19:06|