TÉMA

Odečet

V některých domech a bytech budou povinné dálkové odečty. Část majitelů o povinnosti ale neví

Už od příštího roku budou v prvních domech a bytech místo fyzických odečtů tepla a teplé vody možné už jen ty dálkové. Přibližně polovina majitelů ale podle zjištění Asociace nájemního bydlení o nové povinnosti vůbec neví.
7. 11. 2023|

Sněmovna podpořila přísnější pravidla nákupu chemikálií. Opoziční poslanci interpelovali vládu kvůli Hlubučkovi

Chemikálie, z nichž je možné připravit výbušniny, si lidé budou moci nově opatřit pouze v nízkých koncentracích, rozhodla sněmovna. Opoziční poslanci ANO a SPD navrhli také zvýšení celkové částky rodičovského příspěvku a jeho pravidelnou valorizaci. Pozměňovací návrhy chtějí prosadit do vládní novely. Dolní komoru ve čtvrtek zaměstnaly i pravidelné interpelace na členy vlády. Jedním z hlavních témat se stala kauza Petra Hlubučka (STAN), opoziční poslanci ANO i SPD při té příležitosti vyzvali ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) k odstoupení. Premiér Petr Fiala (ODS) poukázal na to, že reakce hnutí STAN a následné vyvození politické odpovědnosti bylo rychlé. Dodal, že Rakušanovi důvěřuje.
16. 6. 2022Aktualizováno16. 6. 2022, 18:51|

Při hledání nového dodavatele energií je třeba dávat pozor na výši pokut či praktiky zprostředkovatelů

Bývalí zákazníci Bohemia Energy mají na hledání nového dodavatele půl roku. Zatím jim energie dodává dodavatel poslední instance. Při hledání by si měli dát pozor mimo jiné na výši pokuty při odstoupení od smlouvy či na nekalé praktiky některých zprostředkovatelů.
19. 10. 2021|