TÉMA

Libuše Švormová

Československé silvestry byly pro diváka zábavnější, ale jinou zábavu neměl, říká historik ČT

Posledními hodinami letošního roku o silvestrovské noci provedou Adéla Gondíková a Richard Genzer v pořadu, který připomene to nejlepší ze zábavné tvorby uplynulých sedmi dekád ve vysílání České televize. Pořad Silvestr – pořád nás to baví nabídne první program před dvaadvacátou hodinou. Na silvestra bavila televize i ve svém prvním roce vysílání.
31. 12. 2023|

Na poslední cestu vyprovázely Josefa Abrháma vzpomínky kolegů i Velorex

Desítky lidí se při bohoslužbě v kostele svaté Anežky České na pražském Spořilově rozloučily s hercem Josefem Abrhámem. Jeden z nejpopulárnějších českých herců zemřel 16. května. Po mši v zaplněném kostele na svého kolegu zavzpomínali na přání Josefa Abrháma mladšího herečky Dagmar Havlová, Eliška Balzerová a Iva Janžurová a herec a režisér Jan Kačer. Za rakví vynášenou z kostela zněl dlouhý potlesk
6. 6. 2022|

Ceny Thálie mimořádně získala hned šestice činoherců. Ocenění zamířilo i do Semaforu

V historické budově Národního divadla se v sobotu večer předávaly Ceny Thálie. Loni se kvůli pandemii koronaviru ceremoniál konal jen online, pandemie ale ovlivnila i letošní ročník. Porotci nemohli hodnotit jevištní výkony v uplynulé sezoně, protože divadla byla zavřená téměř celý rok. Pořádající Herecká asociace se proto rozhodla udělit více cen za celoživotní mistrovství.
9. 10. 2021|