TÉMA

Okresní soud v Bruntále

Soud znovu potrestal bývalého zastupitele Bruntálu za schvalování ruské invaze

Peněžitý trest ve výši 45 tisíc korun pro bývalého bruntálského zastupitele za SPD Daniela Makaye platí. Tamní okresní soud potvrdil původní verdikt svůj i krajského soudu, který ovšem dříve Nejvyšší soud zrušil. Politik dostal peněžní sankci za to, že na Facebooku schvaloval ruskou invazi na Ukrajinu.
16. 11. 2023|

Soud zamítl odvolání bruntálského exzastupitele Makaye, schvaloval ruskou agresi

Odvolací senát Krajského soudu v Ostravě zamítl odvolání někdejšího bruntálského zastupitele za SPD Daniela Makaye, který byl odsouzen za výroky schvalující ruskou vojenskou agresi na Ukrajině. V únoru napsal na Facebook, že ruský vůdce Vladimir Putin je borec a odzbrojí „ukrofašisty“ a že by Rusko mělo na Ukrajinu shodit vodíkovou bombu. Okresní soud v Bruntále mu za to uložil peněžitý trest 45 tisíc korun.
24. 11. 2022Aktualizováno24. 11. 2022, 13:18|

Údajné šíření toxikomanie v časopisu Legalizace posoudí krajský soud, odvolali se šéfredaktor i žalobce

Případ údajného šíření toxikomanie v časopisu Legalizace míří ke Krajskému soudu v Ostravě. Odvolal se k němu šéfredaktor časopisu Robert Veverka i státní zástupce Jan Žalman. Česká televize to zjistila z justiční databáze, šéfredaktor i státní zástupce zjištění potvrdili.
20. 12. 2021|

Šéfredaktor časopisu Legalizace dostal podmínku. Rozhodnutí soudu považuje za cenzuru

Šéfredaktor časopisu Legalizace Robert Veverka dostal ve středu u Okresního soudu v Bruntále podmínku za šíření toxikomanie. Časopisu, který vede, soud uložil peněžitý trest, propaguje podle něj drogy. ČTK o výši trestu informoval soudce Marek Stach. Veverka obvinění odmítá, své trestní stíhání považuje za přehnané a zbytečné.
3. 11. 2021|

Začal soud s magazínem Legalizace a jeho šéfredaktorem. Podle obžaloby šířil toxikomanii

Okresní soud v Bruntále začal v úterý projednávat kauzu magazínu Legalizace a jeho šéfredaktora Roberta Veverky, kteří jsou obžalováni ze šíření toxikomanie. Podle obžaloby časopis propagoval drogy. Veverkovi za to hrozí až pět let vězení. Šéfredaktor řekl, že své trestní stíhání považuje za přehnané a zbytečné. Do Bruntálu s ním dorazilo z Prahy několik jeho příznivců.
5. 10. 2021|