TÉMA

Náměstí Jiřího z Poděbrad

Lidé v Česku si během Jom ha-šoa připomněli oběti holocaustu

Ve 24 českých a moravských městech zazněla v úterý odpoledne jména dětí, žen a mužů, které nacistický režim za druhé světové války připravil o život. Veřejné čtení jmen je součástí dne vzpomínky na oběti holocaustu. V Terezíně na Litoměřicku u příležitosti Dne holocaustu a hrdinství (v hebrejštině Jom ha-šoa ve ha-gvura) zaznělo dalších sto jmen obětí. Židovské osudy zpřítomnili také studenti, kteří zahráli příběhy čtyř rodin z Vysokého Mýta, které prošly terezínským ghettem. K pietě na pražském náměstí Jiřího z Poděbrad se kromě českých politiků připojili i zahraniční diplomaté.
18. 4. 2023|

Od soboty bude metro jen projíždět stanicí Jiřího z Poděbrad, deset měsíců se budou měnit eskalátory

Od soboty se bude na pražské náměstí Jiřího z Poděbrad jezdit výhradně tramvají nebo autobusem. Stanice metra se téměř na rok uzavře. Dopravní podnik potřebuje vyměnit eskalátory, přičemž pevné schodiště do této hluboko založené stanice nevede. O nadcházejícím víkendu bude v metru ještě jedna výluka –⁠ nebude jezdit trasa C přes stanici Florenc.
13. 1. 2023|

Praha vypíše tendr na rekonstrukci náměstí Jiřího z Poděbrad. Podobu dostavby Vítězného určí mezinárodní soutěž

Pražští radní schválili vypsání tendru na rekonstrukci náměstí Jiřího z Poděbrad. Práce na úpravách se připravují přes dvacet let. Schválili také, že podoba dostavby Vítězného náměstí v Praze 6 vzejde z mezinárodní architektonické soutěže. Návrh by měl být znám v červnu 2023.
1. 8. 2022|

Opravu náměstí Jiřího z Poděbrad přenechá Praha 3 magistrátu hlavního města. Práce budou dražší

Pražský magistrát převezme po dokončení dokumentace projekt rekonstrukce náměstí Jiřího z Poděbrad na Vinohradech. Původně měla práce zajistit i zaplatit Praha 3, její vedení se však domluvilo s vedením Prahy, že investici zajistí město. Vyplývá to z memoranda mezi oběma samosprávami, které schválili městští radní. Předpokládané náklady na opravy jsou podle schváleného dokumentu 270 milionů korun bez DPH, dá se však předpokládat jejich navýšení. Práce by měly začít v srpnu 2022.
4. 10. 2021|