TÉMA

Petr Kříž

Turistů v Českém Švýcarsku výrazně ubylo. Požár měl na návštěvnost větší dopad než pandemie

Loňský požár v národním parku České Švýcarsko měl výrazný negativní dopad na turistický ruch v oblasti. V pořadu Události, komentáře se na tom shodli předseda správní rady Českého Švýcarska Zbyněk Linhart (za STAN) a podnikatel Milan Dařina. Podle ředitele správy národního parku Petra Kříže nebude možné ani  v příštím roce zpřístupnit některá turisty oblíbená místa.
25. 7. 2023|

Nový šéf Národního parku České Švýcarsko chce stabilizovat vztahy s obcemi a obnovit turistické trasy

Nový ředitel Správy Národního parku České Švýcarsko Petr Kříž chce stabilizovat vztahy s obcemi a v jejich okolí připravit protipožární opatření vhodná pro chráněné území. Preferuje přirozenou obnovu míst po požáru. Hodlá se také soustředit na obnovu hlavních turistických tras. Kříž to ve středu řekl poté, co ministr životního prostředí Marian Jurečka (KDU-ČSL) podepsal jeho jmenovací dokumenty. Do vedení parku nastoupí od 1. prosince.
23. 11. 2022Aktualizováno23. 11. 2022, 14:45|

Novým šéfem Národního parku České Švýcarsko bude Petr Kříž

Novým ředitelem Správy Národního parku České Švýcarsko se stane Petr Kříž ze Správy Chráněné krajinné oblasti (CHKO) České středohoří. Ministr životního prostředí Marian Jurečka (KDU-ČSL) ho jmenuje ve středu, oznámil resort. Kříž ve funkci vystřídá Pavla Bendu, kterého ke konci září odvolala tehdejší ministryně životního prostředí Anna Hubáčková (KDU-ČSL). Podle ní Benda nedostatečně komunikoval s obcemi a nezvládl krizové řízení.
22. 11. 2022Aktualizováno22. 11. 2022, 10:10|

Sílící česká měna se vydala směrem k 25 korunám za euro. Oslabuje vývozce, pomáhá dovozcům

Česká měna začala po čtvrtečním nečekaně výrazném zvýšení úrokových sazeb centrální bankou posilovat. Kurz se momentálně pohybuje kolem 25,30 koruny za euro. Zpevňovat má podle expertů dál. Nepomůže to vývozcům, naopak u zboží z dovozu by kurz mohl brzdit zdražování.
3. 10. 2021|