TÉMA

UNIQA

Češi kvůli vysoké inflaci šetří i při výběru dovolené. Zároveň si ale v zahraničí častěji dopřávají luxus

Vysoká inflace začala ovlivňovat chování Čechů i v souvislosti s dovolenými. Podle Asociace cestovních kanceláří prodeje zájezdů zatím nedosáhly čísel, jaká byla před pandemií covidu-19. Ve srovnání s loňským rokem, kdy platila různá protiepidemická opatření, je ale teď zájem o zahraniční pobyty velký. Kolik Čechů se v létě za hranice nakonec vydá, cestovní kanceláře nedokáží odhadnout. Mohlo by jít zejména o ty, kteří mají úspory.
13. 6. 2022|

Léčba covidu v zahraničí zatěžuje pojišťovny. Komplikovaný průběh stojí miliony, karanténa desetitisíce

Komplikované případy onemocnění covidem v exotických zemích a repatriační lety do České republiky stály pojišťovny v loňském roce desítky milionů korun. První milionové případy už se objevily i letos. České televizi to potvrdily největší tuzemské pojišťovny. Zdražovat pojistné ale zatím neplánují.
25. 1. 2022|

Uniqa neuhradí záchranu dvou horolezců v Pákistánu, potvrdila pojišťovna

Pojišťovna Uniqa neuhradí náklady na záchranu dvou českých horolezců z hory Rakapoši v Pákistánu. Už zaplacené peníze po nich může vymáhat, sdělila mluvčí pojišťovny Eva Svobodová. Horolezci podle ní nejméně ve dvou ohledech porušili podmínky pojištění. Horolezce, které před týdnem z hory snesl vrtulník, podle pákistánského tisku zadržují místní úřady, dokud nezaplatí náklady za záchrannou operaci.
22. 9. 2021|

Pákistán bude zadržovat české horolezce, dokud nezaplatí náklady na záchranu

Dva zachránění čeští horolezci zůstávají v Pákistánu. Úřady je budou zadržovat v Gilgitu, dokud nezaplatí náklady za záchrannou operaci, při které bylo nutné využít helikoptéru, řekl místnímu listu Dawn ministr turistiky pákistánské kašmírské oblasti Gilgit-Baltistán Rádža Násir. Mluvčí českého ministerstva zahraničí sdělila, že velvyslanectví České republiky v Islámábádu je s oběma muži v kontaktu.
18. 9. 2021|

Rozvodněná řeka odřízla od okolí část Opavy. Některé toky mají podle meteorologů dál stoupat

Rozvodněná řeka Opava odřízla od okolí opavskou místní část Držkovice, zaplavila všechny tři příjezdové komunikace, dostanou se na ně pouze hasiči. Podle meteorologů se ale většinou situace na východě republiky uklidňuje. Stoupat však má ještě Morava, například v Olomouci by měla třetího povodňového stupně dosáhnout v pátek. Pojišťovny už evidují škody za necelých patnáct milionů korun.
15. 10. 2020Aktualizováno15. 10. 2020, 21:10|

AXA odprodá své aktivity ve střední Evropě včetně Česka. Převezme je UNIQA

Francouzská finanční skupina AXA odprodá své aktivity v České republice, Polsku a na Slovensku za miliardu eur (25 miliard korun) rakouské společnosti UNIQA Insurance Group AG. Vyplývá to z tiskové zprávy, kterou AXA zaslala ČTK.
7. 2. 2020Aktualizováno7. 2. 2020, 22:40|