TÉMA

Hrčava

Hrčava, ve které byly v září volby, má nové vedení. Starostou je Petr Gořalka

Obec Hrčava na Frýdecko-Místecku, ve které se v září konaly nové volby, má nové vedení. Starostou se stal Petr Gořalka ze SNK Hrčavská občanská iniciativa a místostarostou Martin Koper ze SNK Hyrčovjaně. Dosavadní starosta Petr Vyšlan (SNK Hyrčovjaně) je zastupitelem.
16. 10. 2023|

Hlasovat o zastupitelstvech deseti obcí přišlo 53 procent voličů. Nejméně táhly volby tam, kde nebylo na výběr

K sobotním novým volbám, které se konaly v deseti obcích, přišlo 53 procent voličů. V malých obcích nekandidovaly žádné politické strany, pouze místní sdružení a nezávislí kandidáti, kteří tedy dostali i všechny hlasy. V některých obcích šlo do voleb více konkurenčních uskupení, ale v části byla pouze jedna kandidátní listina s minimálním nutným počtem kandidátů. Tam také volby přitáhly zdaleka nejméně hlasujících.
17. 9. 2023|

Obyvatelé deseti obcí vybírali nová zastupitelstva místo těch, která se rozpadla

Občané deseti obcí volili v sobotu zastupitele. Jednalo se o nové volby vyhlášené většinou poté, co se zastupitelstva vzešlá z loňských komunálních voleb rozpadla. Ve třech obcích to však byly již druhé nové volby, nevydrželo jim ani zastupitelstvo zvolené letos v březnu.
16. 9. 2023Aktualizováno16. 9. 2023, 22:21|

Vedl vesnici v Česku, teď bude starostovat i na Slovensku. Krása volného prostoru, říká

Nezávislí a osvědčení kandidáti slavili úspěch v místních a krajských volbách na Slovensku. Vůbec poprvé tam lidé vybírali najednou starosty, primátory i župany, tedy tamní hejtmany. Víkendová účast byla nejnižší v historii. Přesto nechyběly zajímavosti. Jednou z nich je první starosta, který po české vesnici povede i slovenskou.
3. 11. 2022|

Volby v Hrčavě se budou opakovat. Výsledek podle soudu ovlivnili účelově přihlášení lidé

Podle Krajského soudu v Ostravě ovlivnili výsledek voleb v Hrčavě na Frýdecko-Místecku účelově přihlášení lidé, kteří získali krátce před volbami trvalé bydliště ve dvou nemovitostech starosty Marka Sikory (Pro Hrčavu). Jedna z nich je navíc neobyvatelná. Volby se tak v obci budou muset opakovat.
25. 10. 2022Aktualizováno25. 10. 2022, 14:19|

Víkend přinese chladnější počasí, ke dvaceti stupňům se mohou teploty vrátit v příštím týdnu

Nadprůměrně teplé počasí první poloviny září vystřídá chladnější perioda a v neděli teploty nepřekročí dvacet stupňů. V půlce příštího týdne by se ale mohlo znovu oteplovat a jako nejpravděpodobnější se nyní jeví varianta s nadprůměrnými teplotami, které se budou znovu dostávat i ke dvaceti stupňům.
17. 9. 2021|