TÉMA

Pavel Zedníček

Skončil Zlín Film Festival. Ocenil Heřmánka i příběh ukrajinské gymnastky Olgy

Sedmým dnem skončil program 62. ročníku Zlín Film Festivalu. Do jeho soutěží bylo letos zařazeno 122 filmů. Jako nejlepší z nich poroty vybraly a Zlatými střevíčky ocenily indický film Gándhí a spol., tuniský snímek Nový život, francouzsko-švýcarsko-ukrajinský film Olga a český animovaný film Zuza v zahradách. Závěrečný ceremoniál byl k vidění na ČT art.
1. 6. 2022|

Zlín Film Festival zahájila 3D Cesta do Tvojzemí, přiletí i vietnamská Majka z Gurunu

Ohňostrojem, ale především projekcí filmů v české i světové premiéře začíná 26. května Zlín Film Festival. Nejstarší festival pro děti a mládež na světě se po pandemických omezeních koná opět v tradičním, květnovém terminu. Skončí 1. června, tedy na Mezinárodní den dětí.
26. 5. 2022|

Zlínský Zlatý střevíček převezmou Heřmánek a Zedníček. Světovou premiéru bude mít Cesta do Tvojzemí

Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež Zlín Film Festival udělí cenu Zlatý střevíček hercům Pavlu Zedníčkovi a Karlu Heřmánkovi. 62. ročník festivalu se uskuteční od 26. května do 1. června a zahájí jej světová premiéra celovečerního animovaného snímku Cesta do Tvojzemí.
5. 5. 2022|

Déčko nabídne večerníček Ivana Trojana, barevného Křemílka a Vochomůrku i pořad o moderních technologiích

Televizní kanál Déčko vstupuje do devátého roku své existence. V nových zábavně-vzdělávacích pořadech se zaměří na rozvoj kompetencí, které jsou pro současné děti stěžejní, na finanční a digitální gramotnost, občanskou výchovu, kreativitu nebo zdravý životní styl. Poprvé také divákům představí výsledek mnohaleté, náročné práce, a to úvodní a původně černobílou sérii třinácti Pohádek z mechu a kapradí v barvě. Premiéru bude také mít nový večerníček Kdopak by se čerta bál, kterému hlas propůjčil Ivan Trojan. Novinky nabídnou i oblíbené weby Déčko.cz a ČT edu.
2. 9. 2021|