TÉMA

Policejní kontroly

Policisté vyrazili na tisícovku míst v Česku měřit rychlost

Na více než tisícovce míst na celém území Česka v pátek policisté vyrazili hlídat dodržování nejvyšší povolené rychlosti při akci Speed Marathon. Hlídkovat chtěli ve vytipovaných rizikových lokalitách po celý den. Akce má zvýšit povědomí o důležitosti dodržování rychlostních limitů a přispět k větší bezpečnosti na silnicích, oznámila mluvčí policejního prezidia Hana Rubášová. Seznam míst, kam hlídky zamířily, policie zveřejnila již dříve na svém webu.
19. 4. 2024Aktualizováno19. 4. 2024, 22:57|

Dopravní policie přes prázdniny zbystří, v plánu má několik kontrolních akcí

Stovky policistů se o prázdninách zapojí do rozsáhlé bezpečnostní akce na českých silnicích. Na různých místech od pátku kontrolují dodržování pravidel provozu. Šéf dopravní policie slibuje, že budou hlídky na silnicích dobře vidět. Ambicí je udržet co nejnižší počet obětí prázdninového cestování. Loni zahynulo v červenci a srpnu na silnicích v Česku 74 lidí, což byl podstatně lepší výsledek než v jiných letech, kdy se obvykle držel počet obětí nad stovku.
30. 6. 2023Aktualizováno30. 6. 2023, 19:18|

Řidiče jedoucí z Prahy do Brna po D1 čeká v sobotu omezení

Jediným zúženým pruhem budou v sobotu přijíždět řidiči do Brna po dálnici D1 ve směru od Prahy. Mezi Devíti kříži a Ostrovačicemi silničáři dokončují modernizaci. Celou sobotu budou potřebovat k tomu, aby v neděli pustili auta na obě poloviny dálnice. I přes noc budou pracovat proto, aby co nejméně omezili dopravu. Počítají totiž s tím, že o nadcházejícím víkendu zhoustne. Lidé se totiž začnou vracet z končících letních prázdnin.
27. 8. 2021|