TÉMA

Vlastislav Málek

Vedení Čáslavi podmiňuje rozšíření skládky vznikem obchvatu

Vedení Čáslavi na Kutnohorsku souhlasí s plánovaným rozšířením skládky jen za situace, že bude zároveň vybudován jihozápadní obchvat města. Řekl to tamní starosta Jaromír Strnad (ČSSD). Část obyvatel se proti záměru bouří, obávají se nárůstu dopravy. Vznikla i protestní petice. Společnost AVE CZ odpadové hospodářství, která skládku provozuje, tvrdí, že se dopravní zátěž po rozšíření nezvýší.
19. 1. 2023|

Vojenský speciál přepravil do Česka ostatky generála Moravce. Byl iniciátorem útoku na Heydricha

Vojenský speciál přepravil do České republiky ostatky brigádního generála Františka Moravce, bývalého velitele československé rozvědky a iniciátora útoku na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha. Urna byla za doprovodu čestné stráže dopravena na čáslavský hřbitov a uložena v kolumbáriu. Ukládání ostatků se účastnili politici, armáda i veřejnost, provázely ho salvy čestné stráže a modlitba.
26. 4. 2022Aktualizováno26. 4. 2022, 17:26|

Lékaři opouštějí čáslavskou nemocnici. Interna zavře v září, pomoci má soukromá společnost

S dlouhodobou personální krizí se potýká nemocnice v Čáslavi na Kutnohorsku. Někteří z lékařů podali výpověď na protest proti vedení nemocnice. Po jeho odstoupení své výpovědi ale zpět nestáhli, a tak kvůli chybějícím zdravotníkům zavírají některá oddělení. Zřizovatel nemocnice, kterým je radnice, se snaží situaci řešit. O stabilizaci se má postarat soukromá společnost.
23. 8. 2021|