TÉMA

Stáž

Nejlepší restaurace na světě oznámila, že skončí. Česká stážistka popsala, jaké bylo pracovat v kodaňské Nomě

Kodaňská restaurace Noma, několikrát po sobě vyhlášená jako nejlepší podnik na světě, oznámila, že pro hosty na konci příštího roku zavře. Pak změní celý svůj koncept na takzvanou laboratoř. Krok vyvolal bouřlivé reakce v gastronomickém světě. Bývalá stážistka Kateřina Jakusová pro ČT24 popsala, jaké bylo pracovat pro podnik, kde člověk zaplatí za menu 11 tisíc korun, jen s velkými obtížemi tam lze získat rezervaci a část personálu jídlo připravovala až do loňského října zadarmo. Stačil jim hodnotný „zářez“ do CV, jenž pak otevíral dveře do týmů restaurací celého světa.
28. 1. 2023|

STAN si vybírá nové vedení, na sněmu ho zvolí 23. července

Vládní hnutí STAN si nové vedení zvolí už za necelé tři týdny – sněm mají naplánovaný v Hradci Králové na sobotu 23. července. I nadále by je měl vést ministr vnitra Vít Rakušan, který nemá protikandidáta. Hnutí v pondělí ale oznámilo nominace na další funkce ve vedení. Změny spustilo podezření z korupce kolem pražského dopravního podniku a kontakty některých politiků s obviněným podnikatelem Michalem Redlem.
4. 7. 2022|

Ukrajinští lékaři by mohli v Česku pracovat jako stážisté, zákony se ale měnit nebudou, upozornil Válek

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) ve středu předloží vládě dokument, díky kterému budou moci zdravotníci z Ukrajiny pracovat v tuzemských nemocnicích. Nastoupit by měli jako zahraniční stážisté, uvedl to v Otázkách Václava Moravce. Po dobu tří měsíců by tak mohli pracovat bez úředního uznání vysokoškolských diplomů. Aprobační zkouška by se navíc měla zjednodušit, kvalita však musí zůstat zachována, shodli se členka poslaneckého výboru pro zdravotnictví Iveta Štefanová (SPD) a předseda Sdružení praktických lékařů ČR Petr Šonka.
10. 4. 2022Aktualizováno10. 4. 2022, 15:02|

Dostal jsem se do slonovinové věže. Voličům nyní svůj postoj vysvětluji, ohlíží se Farský za rezignací

Končící poslanec Jan Farský (STAN) uvedl, že svou studijní stáž ve Spojených státech prodlouží až do 10. září. Mandátu se oficiálně vzdá v úterý. V Interview ČT 24 také dodal, že o svém odjezdu se měl rozhodnout až loni v prosinci a svou rezignaci chce v budoucnu vysvětlovat voličům. Zdůraznil také, že odchod z Poslanecké sněmovny jako podvod na voličích nevnímá - oproti svým dřívějším prohlášením, v nichž tvrdil opak.
15. 2. 2022|

Farský se kvůli stáži v USA vzdá poslaneckého mandátu

Poslanec Jan Farský (STAN) se vzdá svého mandátu. Oznámil to poté, co ho k rezignaci vyzvalo předsednictvo hnutí Starostů a nezávislých. Farský čelil kritice koaličních partnerů i opozice za půlroční stáž v USA, kterou chtěl absolvovat současně s výkonem své poslanecké funkce. Do sněmovny místo něj nastoupí ředitelka libereckého divadla Jarmila Levko.
20. 1. 2022Aktualizováno20. 1. 2022, 23:25|

Novým předsedou poslanců STAN je Josef Cogan. Nahradí Farského

Předsedou poslaneckého klubu STAN se stal Josef Cogan. Dosavadní šéf Jan Farský se pozice vzdal kvůli stáži na univerzitě v americkém Oregonu. Dlouholetý starosta města Nová Paka Cogan byl poslancem mezi lety 2010 a 2013, do sněmovny se vrátil po loňských volbách. Dosud byl místopředsedou klubu.
11. 1. 2022Aktualizováno11. 1. 2022, 19:42|

Čeští studenti medicíny budou moci nově na praxi do nejlepší nemocnice v Izraeli

První lékařská fakulta univerzity Karlovy uzavřela průlomovou dohodu s největší izraelskou nemocnicí. Pro české studenty se tím otevírá možnost stáží ve špičkovém zdravotnickém zařízení u Tel Avivu. Dalším cílem je ještě víc podpořit zájem Izraelců o studium v už tak oblíbeném Česku.
13. 8. 2021|