TÉMA

Svazijsko

Omikron. WHO pojmenovala novou obávanou variantu koronaviru

V Evropě se poprvé detekovala infekce koronavirovou variantou B.1.1.529. Světová zdravotnická organizace jí přiřadila název omikron. Objevila se u pacientky ve fakultní nemocnici v belgické Lovani. Tato nová nebezpečnější varianta byla poprvé zachycena v Jihoafrické republice. Od soboty kvůli ní nebudou moci do Česka vstoupit občané třetích zemí, kteří byli v posledních čtrnácti dnech více než dvanáct hodin v nějaké z osmi afrických zemí. Evropská komise navrhla zastavit lety z jihu Afriky. Omezení cestování už zavádí několik zemí.
26. 11. 2021Aktualizováno26. 11. 2021, 19:27|

Pandemie ve světě: Slovensko má přetížené nemocnice. EU zastaví lety z jihu Afriky. Panují obavy z omikronu

V Německu během čtvrtka přibylo víc než 76 tisíc nově potvrzených případů nákazy koronavirem, což je dosud největší přírůstek od začátku pandemie. Na Slovensku přírůstek případů mírně klesl. Evropské země zakážou vstup do země lidem přicházejícím z Jihoafrické republiky a sousedních afrických zemí. Belgie už zaznamenala nákazu novou variantou B.1.1.529. WHO jí přiřadila název omikron, je to první případ jejího výskytu v Evropě. Evropské i americké akcie v pátek prudce oslabily.
26. 11. 2021Aktualizováno26. 11. 2021, 19:14|

Pandemie ve světě: V EU už naočkovali polovinu obyvatel. Izrael zpřísňuje pravidla vstupu

V Evropské unii už má kompletní očkování více než polovina obyvatel. Největší procento má Malta. Ve Spojených státech dostalo aspoň jednu dávku už sedmdesát procent dospělých. Izrael mezitím znovu přitvrzuje v pravidlech cestování do země. Cestující z Česka, Německa, Francie, USA a dalších zemí tam budou od šestého srpna muset do karantény.
3. 8. 2021|