TÉMA

Jan Pavlíček

V Moravskoslezském kraji výrazně přibývá dětí s respiračními chorobami. Zaplňují místa v nemocnicích

V Moravskoslezském kraji výrazně přibývá dětí s respiračními i střevními infekcemi, které potřebují hospitalizaci. Podle zdravotníků jde až o pětatřicetiprocentní nárůst ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. Mnohá onemocnění mají dokonce komplikovaný průběh. Třeba v ostravské fakultní nemocnici mají momentálně na dětské klinice už téměř zaplněnou kapacitu.
27. 10. 2021|

Vláda pověřila Koudelku dočasným vedením BIS. Jeho nástupce vybere nový kabinet

Vláda v pondělí pověřila nynějšího šéfa Bezpečnostní informační služby (BIS) Michala Koudelku zastupováním na pozici ředitele civilní kontrarozvědky od 16. srpna do doby jmenování nového šéfa. Po krátkém mimořádném zasedání kabinetu to řekl premiér Andrej Babiš (ANO). Výběr nového ředitele BIS bude podle něj náležet vládě, která vzejde z říjnových sněmovních voleb. Koudelkovi končí funkční období v polovině srpna.
9. 8. 2021Aktualizováno9. 8. 2021, 19:20|

Poslanci se kvůli šéfovi BIS v pátek nesejdou, potvrdil Koten

Schůze sněmovního bezpečnostního výboru k postupu výběru ředitele Bezpečnostní informační služby (BIS) se v pátek neuskuteční. ČT to potvrdil předseda výboru Radek Koten (SPD). Zdůvodnil to tím, že premiér Andrej Babiš (ANO) nedodal regulérní žádost o svolání schůze. Předseda vlády chce o šéfovi BIS jednat s ministrem vnitra Janem Hamáčkem (ČSSD).
5. 8. 2021Aktualizováno5. 8. 2021, 22:31|

Poslanci se kvůli osudu Koudelky v čele BIS sejdou v pátek

Poslanci budou o budoucnosti ředitele Bezpečnostní informační služby (BIS) Michala Koudelky jednat v rámci bezpečnostního výboru v pátek. Potvrdil to předseda výboru Radek Koten (SPD). Koudelkovi vyprší mandát v čele BIS v polovině srpna. O tom, jestli v čele kontrarozvědky setrvá, nebo BIS povede někdo jiný, jednal v pondělí premiér Andrej Babiš (ANO) s prezidentem Milošem Zemanem.
3. 8. 2021Aktualizováno3. 8. 2021, 19:27|