TÉMA

Colas CZ

Opravený úsek silnice u Nasavrk nevydržel zimu. Silničáři se na něj museli vrátit

Skoro tříkilometrovou část silnice první třídy mezi Slatiňany a Nasavrky na Chrudimsku musí firma znovu opravit. Pracovala na něm loni v létě, povrch ale nevydržel zimu a na mnoha místech je plný výtluků.
10. 2. 2022Aktualizováno10. 2. 2022, 19:14|

Modernizace D1 v číslech: Nejrychleji se pracovalo u Ostrovačic, nejlaciněji u Lokte

Končí modernizace dálnice D1. Trvala déle než osm let, oproti původním plánům se protáhla o tři roky. Stát za ni zaplatil téměř dvacet miliard korun bez DPH (s ní ještě o čtyři miliardy více). Časově i finančně nejnáročnější byla rekonstrukce úseku Humpolec – Větrný Jeníkov, kde načas práce úplně ustaly a měnil se zhotovitel. V přepočtu na kilometr však zaplatil stát nejvíce za rekonstrukci šesti kilometrů nad Velkým Meziříčím, kterému dominuje vysoký most.
2. 10. 2021|

Dálnice D11 už je průjezdná v obou směrech. Investor prověří stavební komplikace

V obou směrech je opět průjezdná dálnice D11. Směr na Prahu se silničářům podařilo zprovoznit v pondělí večer, kolem úterní půl šesté ráno řidiče nečeká omezení ani ve směru na Hradec Králové. Uzavírka v pražských Horních Počernicích začala v sobotu v 17 hodin a měla skončit v neděli ráno. Práce zkomplikovalo velké množství výztuže nezanesené v dokumentaci.
27. 7. 2021Aktualizováno27. 7. 2021, 12:28|