TÉMA

Nemocnice Cheb

Najít lékaře je těžké, v Karlovarském kraji situaci nevyřešily ani vysoké náborové příspěvky

Nemocnicím v Karlovarském kraji chybí desítky zaměstnanců. Situaci komplikuje i doba letních dovolených. Zdravotníci tak musejí často pracovat přesčas. Vedení kraje už několik let nabízí novým lékařům náborové příspěvky. Nemocnice to vnímají jako výraznou pomoc, navíc je využívá i Zdravotnická záchranná služba. U některých specializací ale nepomůžou ani benefity, lékařů v regionu je totiž málo.
20. 7. 2023|

Chebské nemocnici chybí lékaři i sestry. Krizi nepomáhají překonat ani statisícové příspěvky

Chebská nemocnice byla jedním z nejpřetíženějších zdravotnických zařízení při poslední pandemické vlně. Obavy v nemocnici opět rostou, a to nejen kvůli rostoucímu počtu nakažených. Chybí jí totiž desítky lékařů a zdravotních sester. Nepomohly ani statisícové náborové příspěvky, kterými se hejtmanství snaží personální krizi řešit.
2. 11. 2021|

Část zdravotnických zařízení přes léto omezuje provoz, některá oddělení zavírají

Letní měsíce nemocnice pravidelně využívají k nutným opravám a dohánění restů z průběhu roku. Letos mají ale situaci komplikovanější. Zdravotníci si po nasazení během pandemie potřebují odpočinout a vybrat odkládané dovolené. Některá zdravotnická zařízení proto přes léto omezují provoz nebo svá oddělení úplně zavírají.
20. 7. 2021|