TÉMA

TSS

Po osmé večer začne předvolební superdebata, otázky položí i umělá inteligence

Česká televize ve středu večer po 20. hodině na ČT1 a ČT24 odvysílá předvolební superdebatu osmi lídrů stran, hnutí a koalic. Vůbec poprvé v historii předvolebních televizních debat v Česku jim bude otázky pokládat kromě moderátorky Světlany Witowské také umělá inteligence –⁠ virtuální moderátorka, která si sama vybrala jméno Matylda. Superdebata se uskuteční v prostorách Právnické fakulty UK.
6. 10. 2021|

Nejvyšší volební potenciál si drží koalice SPOLU, ukázal odhad Kantar CZ a Data Collect

Do sněmovních voleb zbývá týden. Události přinesly informace o aktuálním odhadu volebního potenciálu, který pro Českou televizi zpracovaly firmy Kantar CZ a Data Collect. Suma volebních potenciálů není sto procent, člověk rozhodující se mezi volbou například dvou subjektů je potenciální volič obou z nich.
3. 10. 2021|

Nejvyšší volební potenciál má koalice Spolu, ukázal odhad Kantar CZ a Data Collect

Do sněmovních voleb zbývá pět týdnů. Události přinesly informace o aktuálním odhadu volebního potenciálu, který pro Českou televizi zpracovaly firmy Kantar CZ a Data Collect. Suma volebních potenciálů není sto procent, člověk rozhodující se mezi volbou například dvou subjektů je potenciální volič obou z nich.
5. 9. 2021|

Tři měsíce do voleb už běží kampaň, program ale zatím strany moc nemají, hodnotí politologové

Přesně za tři měsíce začínají volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Podle nejnovějších předvolebních průzkumů mají největší podporu hnutí ANO společně s koalicí Pirátů a Starostů. Následuje je koalice Spolu, kterou tvoří ODS, KDU-ČSL a TOP 09. Kampaň již některé strany podle politologů začaly, neopírá se ale příliš o program.
8. 7. 2021Aktualizováno8. 7. 2021, 17:21|

Volby by v červnu vyhrálo ANO, Přísaha by byla před KSČM a ČSSD, říká model Medianu

Podpora hnutí ANO se zvýšila a podle modelu agentury Median by volby do Poslanecké sněmovny v červnu vyhrálo s 26 procenty hlasů. Po čtyřech měsících se tak opět dostalo v průzkumu do pozice lídra, kde vystřídalo koalici Pirátů a Starostů. Tu by podpořilo 21,5 procenta lidí. Následovala by koalice Spolu, kterou tvoří ODS, lidovci a TOP 09, s 20 procenty hlasů. Do dolní parlamentní komory by se ještě dostala SPD a hnutí Přísaha před KSČM a ČSSD se zhruba pěti procenty hlasů. Vítězství ANO v červnu predikuje i volební model agentury Ipsos.
2. 7. 2021Aktualizováno2. 7. 2021, 14:52|

Volby by podle průzkumu CVVM vyhrálo ANO před koalicí Pirátů se STAN, třetí je Spolu

Volby by nyní vyhrálo hnutí ANO se ziskem 24,5 procenta hlasů. Piráti a STAN by měli 22,5 procenta, pro koalici Spolu by se rozhodlo 19,5 procenta voličů. Do Poslanecké sněmovny by se dostaly také SPD, KSČM a ČSSD. Vyplývá to z červnového volebního modelu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM). Podle něj není rozdíl mezi ANO a koalicí Pirátů se STAN statisticky významný.
24. 6. 2021|