TÉMA

Galerie Benedikta Rejta

Louny ukazují konstruktivní tendence

Louny v 60. letech minulého století proslavili na poli mezinárodního výtvarného umění tamní autoři i Galerie Benedikta Rejta. Ta nyní, po šestapadesáti letech existence, otevřela výstavu věnovanou právě svým začátkům i tehdejším dílům, takzvaným konstruktivním tendencím.
22. 12. 2022|

Kraj urovnal spor s majitelkou zámku Peruc, síň Emila Filly by se mohla otevřít v roce 2024

Pamětní síň Emila Filly na zámku v Peruci na Lounsku by se v roce 2024 mohla znovu otevřít veřejnosti. Ústecký kraj se po letech sporů dohodl na podmínkách provozu síně s majitelkou zámku. V nejbližší době podepíšou obě strany smlouvu na padesát let. Kraj už nebude trvat na věcném břemenu, řekl náměstek hejtmana Jiří Řehák (Spojenci pro kraj). Vyjádření majitelky zámku ČTK zjišťuje.
21. 7. 2022|

„Jaký hledání?“ Vladislav Mirvald šel na krajinu jednoduše s kružítkem

Výstava, již připravila lounská Galerie Benedikta Rejta ke stému výročí narození Vladislava Mirvalda, skládá poctu nejenom tomuto významnému, byť stále ne zcela doceněnému výtvarníkovi. Poukazuje zároveň na řadu dalších, zajímavých bodů.
27. 9. 2021|

Spor o užívání síně na zámku Peruc rozřešil soud. Majitelka památky musí prostor zpřístupnit galerii

Okresní soud v Lounech v pondělí rozhodl, že je majitelka zámku Peruc Dominika Matušová povinna do šesti měsíců od nabytí právní moci rozsudku zpřístupnit a umožnit Galerii Benedikta Rejta (GBR) užívat Pamětní síň malíře Emila Filly, která na zámku sídlí. Tři místnosti podle soudkyně náleží majitelce, galerie je neužívala. Rozsudek není pravomocný.
21. 6. 2021Aktualizováno21. 6. 2021, 16:01|