TÉMA

Zdeněk Joukl

Stát s látkou HHC zaspal a právo se snaží dohnat rychlík, který ujíždí, míní advokát Joukl

Stát o HHC jednal už minulý rok, ale nic se nestalo, teď nezbylo nic jiného, než do toho problému radikálně „říznout“, podotýká advokát Zdeněk Joukl s tím, že mnoho dětí kvůli HHC skončilo v nemocnici. Nejen kanabinoidu HHC se věnuje další epizoda právního podcastu V hlavě, jehož byl Joukl hostem. Tento advokát je známý také tím, že zastupoval rodinu nemocného Martina, na jehož léčbu se ve veřejné sbírce vybralo více než 150 milionů korun.
6. 3. 2024|

Rozhodnutí pojišťovny nemůže přebít pět lékařských zpráv, řekl advokát zastupující rodinu malého Martina

Advokát Zdeněk Joukl zastupující rodinu Martínka, který trpí vzácnou genetickou poruchou, chce otevřít celospolečenskou diskuzi o vážných a vzácných onemocněních a jejich kompenzacích ze strany pojišťoven. Podle něj je důležité především časové hledisko rozhodování. Výrazná je role lékařů, kteří se podílejí na podání žádosti. Někteří z nich jsou však podfinancovaní, prohlásila advokátka se zaměřením na farmaceutické právo Barbora Dubanská v pořadu Události, komentáře.
3. 2. 2024|

V Olomouci hoří spor o převod družstevních bytů. Radnice žádá doplatek, obyvatelé mluví o porušení smluv

Olomoucká radnice chce převést čtyři sta družstevních bytů nájemníkům za doplatek. Cena je podle města zlomkem jejich obvyklé ceny stanovené znalci. Spor mezi nájemníky a městem trvá rok. Podle smluv měly být byty převedeny bezúplatně a na tom někteří nájemníci stále trvají. Zhruba polovina z nich se proto rozhodla podat žalobu.
17. 6. 2021|