TÉMA

Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové

Vznikla sbírka Dárek pro Olgu. Připomíná bývalou první dámu

U příležitosti nedožitých devadesátých narozenin bývalé první dámy Olgy Havlové vznikla veřejná sbírka Dárek pro Olgu. Vybrané peníze dostanou organizace pomáhající potřebným. U některých projektů stála v jejich začátcích i tehdejší první dáma.
11. 7. 2023|

Cenu Olgy Havlové získala Dita Horochovská. Pomáhá lidem bojovat s handicapem Silou hlasu

Letošní Cenu Olgy Havlové získala zakladatelka projektu Silou hlasu Dita Horochovská. Ocenění uděluje Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové. Dostávají ho lidé, kteří se i přes svůj handicap věnují práci pro druhé. Cenu veřejnosti obdržel odborný asistent z právnické fakulty olomoucké Univerzity Palackého Martin Škurek. O výsledcích informovala mluvčí Výboru Barbora Sehnalová. Ceremoniál se konal v pražském divadle Vzlet.
23. 5. 2022Aktualizováno23. 5. 2022, 20:33|

Zemřela dlouholetá ředitelka Výboru dobré vůle Milena Černá

Ve věku 79 let zemřela spoluzakladatelka, dlouholetá ředitelka a později předsedkyně správní rady Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové Milena Černá. Nadace to ve čtvrtek oznámila na webu a sociálních sítích. Černá před rokem 1989 pomáhala jako lékařka disidentům.
16. 9. 2021Aktualizováno16. 9. 2021, 12:54|

Cenu Olgy Havlové získal Marek Navrátil, navzdory handicapu koordinuje tříkrálové sbírky

Laureátem Ceny Olgy Havlové, kterou vyhlašuje Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové (VDV), se stal Marek Navrátil, koordinátor tříkrálové sbírky. Cenu získal za své rozsáhlé dobročinné aktivity, kterým se v neziskovém sektoru věnuje již 25 let, a to navzdory svému handicapu, jímž je vada růstu. Během slavnostního udílení v Praze byla oceněna i Zuzana Nemčíková, psycholožka v organizaci Revenium, která získala Cenu veřejnosti.
14. 6. 2021Aktualizováno14. 6. 2021, 20:48|